60 €

Workshop fermenteren: Brouwen bij Van Eyck

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Geraard de Duivelsteen

1 Geraard de Duivelstraat

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
In deze hands-on workshop gebruiken we wilde gisten en bacteri¨en om natuurlijk gefermenteerde en bruisende frisdranken en bieren te maken.

Over dit evenement

[English below]

Beschrijving:

Drink je graag eens een biertje, een cocktail of liever iets fris? Zou je liever een gezond alternatief hebben voor een cola of een Jupiler of gewoon je oude brood een tweede leven geven?

Tijdens deze workshop ga je aan de slag met wilde ingrediënten uit je achtertuin en voedselresten uit je keuken. Je leert hoe je een giststarter maakt van natuurlijke ingrediënten en hoe je deze gebruikt om natuurlijk gefermenteerde frisdranken en lichte oerbiertjes te brouwen, net zoals ze in de tijd van Van Eyck brouwde!

Tijdens de workshop zul je al kunnen proeven van enkele wilde brouwsels en de rest mag je mee naar huis nemen.

Prijs:

65 euro

Praktisch:

  • Leeftijd: 18+
  • Locatie: Geraard de Duivelsteen, Gent
  • Wanneer: 11 & 18 oktober
  • Tijd: 15-18u

Over de lesgever en organisator:

Via Fervente Fermenten wilt Marco de belangrijke plaats van gisten, bacteriën en schimmels in onze voedingsmiddelen benadrukken. Door terug te grijpen naar oude keukentechnieken en deze met hedendaagse kennis uit te leggen willen we voedselverspilling tegen gaan, mensen terug bewust maken over micro organismen in onze omgeving en gezond en lekker te combineren.

Deze workshop is georganiseerd door GLIMPS.bio samen met Marco Nervo van Fervente Fermenten in het kader van Van Eyck Reloaded.

Partners: Broei, Stad Gent en OMG! Van Eyck Was here.

----

Description:

Do you like drinking a beer, a cocktail or maybe something more refreshing? Would you like a healthy alternative for that Coke, Carlsberg or maybe repurpose that 4 day old bread that you’re not going to eat?

During this workshop we’ll be using wild foraged ingredients and leftovers from your kitchencounter. You will learn how to make a yeast starter from natural ingredients and how to maintain it. And how to use a yeaststarter to make naturally fermented beverages and light ancient ‘beers’, just like Van Eyck would drink!

During the workshop there will be some prepared drinks to taste, all drinks made during the workshop will be shared to take home.

Price:

65 euro

Practical info:

  • Age: 18+
  • Location: Geraard de Duivelsteen, Ghent
  • When: October 11 & 18
  • Time: 15-18h

About the organiser and teacher:

Through Fervente Fermenten, Marco wants to emphasize the importance of yeasts, bacteria and other funghi in our everyday foodproducts. By reaching back to old cooking techniques and explaining them through science we want to reduce foodwaste, raise awareness on the micro-organisms in our direct environment and combine healthy with tasty.

This workshop is organised by GLIMPS.bio together with Marco Nervo van Fervente Fermenten in het kader van Van Eyck Reloaded.

Partners: Broei, Stad Gent en OMG! Van Eyck Was here.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Geraard de Duivelsteen

1 Geraard de Duivelstraat

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen