Zwanger & fit! (5/1-12/1-19/1)

Venster Acties en details

Verkoop beëindigd

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Praktijk Geboren in Gent

Jan van Aelbroecklaan 30

9050 Gentbrugge

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Zwanger en fit! (5/1-12/1-19/1) 33 euro terugbetaald door ziekenfonds!

Over dit evenement

➡️ Waarom deze sportreeks?

Tijdens je zwangerschap zal je lichaam veel veranderen, je spieren en gewrichten zijn weker door de zwangerschapshormonen. Bovendien wordt je lichaam extra uitgedaagd door het gewicht van je groeiende baby.

Tijdens de sportlessen zullen heel wat spieren sterker worden, waardoor je minder fysieke klachten zal ervaren tijdens je zwangerschap. Door je lichaam op een toffe, correcte manier te trainen, zal je je energieker voelen. Je zal waarschijnlijk ook beter slapen wanneer je actief bent en blijft.

Door tijdens de zwangerschap onder begeleiding te sporten bereid je je lichaam goed voor op je bevalling en je zal na je bevalling sneller herstellen. We oefenen ook de spieren van het bovenlichaam, waardoor je arm- en nekspieren sterker worden. Dit zal ervoor zorgen dat je minder kans hebt op fysieke klachten bij het dragen van de maxi-cosi of het voeden, dragen en verzorgen van je baby.

De lessen duren 1 uur en zijn volledig in de buitenlucht. De lessen gaan altijd door, ook bij regen of koude. We zorgen ervoor dat jullie niet doorweekt zijn of koud krijgen.

➡️ Info COVID 19

Er werd beslist eind oktober dat we buiten mogen sporten in groep met max 4 personen. Tijdens de lessen kunnen we zeker 2m afstand van elkaar houden. Momenteel zijn er max 3 deelneemsters per groep. Indien de maatregelen versoepelen worden de groepjes weer wat groter.

Mochten de COVID maatregelen nog strenger worden, waardoor het sporten niet meer buiten in groep kan doorgaan, dan gaan de lessen op hetzelfde tijdstip live en online door.

Mocht je tijdens de lessenreeks ziektesymptomen hebben of indien je in contact bent geweest met COVID 19, dan vragen we om NIET naar de les te komen. Er is geen terugbetaling voorzien als je omwille van covid klachten niet kan komen. Enkel bij medische redenen die rechtstreeks verband houden met de zwangerschap is er gedeeltelijke terugbetaling voorzien (bijvoorbeeld risico op vroeggeboorte).

➡️ Voor wie?

Elke gezonde zwangere kan deelnemen, prille zwangerschap of hoog zwanger. Sportief of totaal niet sportief, iedereen is welkom! Alle deelneemsters zullen sportief worden uitgedaagd 😉 We sporten steeds op een medisch onderbouwde manier, volgen ons eigen tempo en elke oefening is geschikt voor zwangere vrouwen.

➡️ Door wie?

De lessen worden gegeven door Lies Puttemans, vroedvrouw-lactatiekundige IBCLC bij Geboren in Gent. Door haar medische achtergrond als vroedvrouw, de gespecialiseerde trainersopleiding die ze volgde en haar passie voor sport, kan ze jou professioneel begeleiden tijdens deze lessenreeks.

➡️ Hoeveel kost het?

De eigen bijdrage is 16 euro per les. Omdat Lies vroedvrouw is en omdat deze sportreeks een goede voorbereiding is op je bevalling en de periode nadien betaald het ziekenfonds 11 euro per gevolgde les terug. Na afloop van de sportreeks krijg je een prestatiebriefje dat je aan je ziekenfonds kan bezorgen. Sommige hospitalisatieverzekeringen betalen ook de eigen bijdrage terug.

➡️ Wanneer?

3 lessen op 5/1-12/1-19/1 start telkens om 2Ou

➡️ Waar?

We starten in de Jan Van Aelbroecklaan 30, Gentbrugge en sporten steeds buiten in de Gentbrugse Meersen.

➡️ Wat breng je mee?

Trek je sportschoenen en sportieve kledij aan. Breng indien nodig een warme trui, (warme) waterdichte jas en een flesje water mee. In de winter kan je handschoenen en een muts aandoen. In de zomer kan het handig zijn om op voorhand wat muggenmelk aan te brengen (muggenmelk die geschikt is voor kleine kinderen is ook geschikt voor zwangere vrouwen).

Ben je nog niet bekend in onze praktijk? Breng de eerste keer dan ook een klevertje mee van je ziekenfonds, met op de achterkant je uitgerekende datum, email en telefoonnummer geschreven.

➡️ Meer info?

lies@geborenfit.gent

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Praktijk Geboren in Gent

Jan van Aelbroecklaan 30

9050 Gentbrugge

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen