Zet jezelf en jouw coachees vrij via de HOPE-methodiek

Venster Acties en details

Verkoop beëindigd

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Zet jezelf en jouw coachees vrij via de HOPE-methodiek met Philippe Vandevorst (Timotheus Project)

Over dit evenement

Zet jezelf en jouw coachees vrij via de HOPE-methodiek met Philippe Vandevorst (Timotheus Project)

In 2015 ontwikkelde Philippe Vandevorst de HOPE-methodiek. Een synthese van 30 jaar onderzoekswerk binnen het Timotheus Project. Honderden mensen volgden intussen de HOPE-intensive opleidingen. 35 HOPE-facilitators (psychologen, coaches en therapeuten) gebruiken de methodiek bij het begeleiden van mensen in hun privépraktijk.

HOPE is een nieuwe methode van persoonlijke transformatie, die zich kenmerkt door haar eenvoud, zachtaardigheid en effectiviteit. De methode vertrekt vanuit de grondbeginselen van het supra-mentale bewustzijn (de realiteit die het mentale overstijgt) en de psycho-energetische psychologie. HOPE biedt jou als coach een precieze en gemakkelijk toegankelijke praktijk die mensen helpt bij het transformeren van hun uitdagingen, het omgaan met hun emoties, het oplossen van relatieproblemen tot zelfs het overkomen van fysieke moeilijkheden.

In dit Coach Café geeft Philippe ons de basis van de HOPE-methodiek. Hij schets het kader, de achtergrond en de praktische toepassingen ervan. En neemt ons mee in ervaringsgerichte oefeningen, zodat we tastbaar kunnen ervaren hoe het werkt en wat het voor ons kan betekenen. De methode ondersteunt en helpt bij volgende vragen:

• Hoe kan je de coachee begeleiden om alles wat zich aandient in zijn of haar ervaringswereld op te nemen en toe te laten? Waardoor hij/zij een groter gevoel van welzijn en vrijheid kan ervaren.

• Hoe geraak je als coach af van het gevoel dat je iets moet controleren, dat je jezelf of de coachee "beter" moet maken?

• Hoe kan je zorgen voor een diep gevoel van ontspanning en reset van het zenuwstelsel bij de coachee?

Het HOPE-proces lost de innerlijke scheidingen op die we tijdens ons leven hebben opgebouwd, en waarvan we niet eens beseffen dat ze er zijn. Om negatieve emoties of gedachten in stand te houden is een interne scheiding nodig. Als de innerlijke scheiding eenmaal is weggesmolten, kunnen de negatieve emoties zich niet meer handhaven. Als we elke vezel van onze gewaarwording volledig ervaren als Bewustzijn, lossen de rigiditeiten in onze persoonlijkheidsstructuur en onze oordelen (negatief en positief) op natuurlijke wijze op. Wat overblijft is "alleen maar aanwezigheid".

De natuurlijke wijsheid die we zijn wordt meer beschikbaar, het leven wordt meer bevredigend en vervullend. Wie het HOPE-proces ingaat beseft al gauw hoeveel ‘geweld’ we onszelf in ons leven aandoen. Het geweld in de buitenwereld vertelt iets over hoe we met ‘geweld’ met onszelf en elkaar omgaan. HOPE is een fundamentele aanzet om op een nieuwe manier met onszelf en met onze coachees om te gaan.

Door het HOPE-proces:

- smelten veel levensproblemen op natuurlijke wijze weg

- neemt het gevoel van welzijn en innerlijke vervulling toe

- komt de coachee tot een diepe ontspanning

- krijgt hij/zij meer toegang tot zijn/haar natuurlijke wijsheid, medeleven, humor en creativiteit

P.S. De levens veranderende voordelen van de HOPE-methodiek zijn niet afhankelijk van enige spirituele interesse of geloof.


		Afbeelding van Zet jezelf en jouw coachees vrij via de HOPE-methodiek

OVER DE SPREKER:

Philippe Vandevorst (°1951) heeft van “intuïtie” een levenshouding en een vak gemaakt. Na zijn studies in economie en theologie volgde hij diverse opleidingen: Gestalt, NLP, PRH en tevens training in de US (Monroe Institute), in Frankrijk (Patrick Drouot), in Nederland (Ronald Van de Peppel). In 1988 verliet hij het klassieke onderwijs om zich alleen toe te leggen op sociocultureel volwassenwerk. Daarin specialiseerde hij zich in cursussen intuïtieve ontwikkeling, bewustzijnsverruiming, zelfontplooiing, psycho-energetica, stervensbegeleiding over de dood heen. Hij is medeoprichter en lid van de kerngroep van het Timotheus Project (1993) dat zich toelegt op de studie van het supramentaal bewustzijn.

Klik hier voor meer informatie over Philippe en het Timotheus Project.

ENKELE HOPE-FACILITATOREN AAN HET WOORD:

“Ik ben fan van de Hope-methodiek van het eerste uur. Het veld van onvoorwaardelijke liefde voor alles-wat-zich-aandient maakt dat ‘problemen’ zich gehoord en gezien voelen, en daardoor tot ontspanning kunnen komen en als vanzelf smelten als sneeuw voor de zon. Vanuit dit verruimd bewustzijn ontstaan oplossingen die verbonden zijn met onze essentie eerder dan met ons ego. Iedere sessie voelt telkens opnieuw als een genoeglijk thuiskomen; en daarom is deze methode niet alleen voor de coachee, maar ook voor mij, als coach, een geschenk.”

Linda Gelders, bewustzijnscoach en HOPE-facilitator

Niet stimuleren van emoties, geen oplossingen zoeken. Wel ervaren als de energie verandert, verandert ook de vraag of het probleem. Voor mij was dit een grote verandering in werken met mensen. Je bent als coach heel erg ‘samen’ met de coachee in evenwaardigheid en aanwezigheid. Het is een subtiele beweging ‘samen’ in energie. Mensen zijn verwonderd, leren om hun verhaal te zien voor wat het is en dat ze meer zijn dan hun probleem. Dit was voor mij een verademing en is een eye-opener voor velen die vaak voor het eerst bewust met energie werken.

Marlene Baert, Coach en HOPE-facilitator

Delen met vrienden

Datum en tijd

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

{ _('Organizer Image')}

Organisator Brussels Coach Café

Organisator van Zet jezelf en jouw coachees vrij via de HOPE-methodiek

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen