20 € – 75 €

Meerdere data

Workshop fermenteren: Van Eyck Springlevend!

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Geraard de Duivelsteen

1 Geraard de Duivelstraat

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Een namiddag fermenteren boordevol tips en tricks onder leiding van Annemie Willemen, afgesloten met een mezzeh-style dinertje met je +1.

Over dit evenement

Nieuwsgierig naar de kleine micro-beestjes die zorgen voor de stevige prik van een verfrissend gemberbier? Benieuwd naar de magische smaakmakers in je favoriete kaas?

Laat je onderdompelen in de wondere micro-wereld die gefermenteerde producten zo verdomd lekker maakt en ontdek hoe jij zelf eenvoudig aan de slag kan met bokaal en kaasdoek.

In het duivels prachtige kasteel te Gent brengen we traditionele fermentaties weer tot leven en dit met een pittige, hedendaagse toets. We toveren onder andere saaie groenten om tot bruisende smaakbommetjes, achterhalen hoe we fluweelzachte yoghurt maken van letterlijk elk type melk en brouwen een bruisende mocktail. En wie weet rijp jij binnenkort je hoogsteigen ‘Cashewbert’ kaas in je kelder?

Eens de eerste kneepjes van de microbiële kunst onder de knie, bereiden we een impressionant Mezze diner met onze gefermenteerde producten. Zo keer jij boordevol inspiratie voor verrassende smaken naar huis toe. Nodig je dierbare bubble-buddy uit en we sluiten de bruisende dag samen gezellig aan tafel af.

Prijzen:

  • Volwassenen (+26): 75 euro
  • Jongeren (26): 45 euro
  • Enkel diner (als bubble-buddy): 20 euro

Praktische informatie

Over de organisatoren/lesgeefster:

Fermentist Annemie is een jong, fris bio-ingenieur met een plezierige passie voor kokerellen, straffe bergtochten en micro-organismen. Samen met haar collega’s aan de Universiteit Antwerpen zoekt uit hoe we organische afvalstromen met behulp van microben kunnen omtoveren tot rijke eiwitbronnen. Sinds kort heeft ze ook haar eigenste keuken omgebouwd tot een heus brouw-, fermenteer- en rijp paradijs.

Met Fermentist hoopt Annemie de magie van het microbieel leven in smaak, geur en kleur tot bij jou te brengen. Stap mee in het fermentatie avontuur en kijk hoe jij 'van wortel tot blad' de kostbare boerenoogst kan omtoveren tot 'pot vol lekkers'! Benieuwd naar het verhaal van de micro-helden, haar laatste experimenten of bruisende workshops? Piep dan zeker ook even op haar website (fermentist.be). Laat je inspireren, experimenteer er lekkere op los en deel je plezier!

Deze workshop is georganiseerd door GLIMPS.bio samen met Annemie Willemen van Fermentist in het kader van Van Eyck Reloaded. Partners: Broei, Stad Gent en OMG! Van Eyck Was here.

Delen met vrienden

Locatie

Geraard de Duivelsteen

1 Geraard de Duivelstraat

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen