Gratis

Workshop A.I. op school: sociale robots

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
Workshop voor leerkrachten eerste graad secundair onderwijs over het lespakket "De Sociale Robot" van A.I. op school

Over dit evenement

Een sociale robot, wat moeten we ons daar bij voorstellen? Hoe werkt zoiets? En hoe sociaal is zo'n sociale robot dan precies? Het project "Sociale Robot" van Universiteit Gent & Dwengo vzw wil leerkrachten in de eerste graad secundair onderwijs ondersteunen om rond deze vragen aan de slag te gaan.

Tijdens de workshop ga je zelf aan de slag om een sociale robot te ontwerpen en te programmeren. Je leert de online simulator kennen, waarin je met een grafische programmeertaal je robot zal aansturen.

We stellen je de verschillende fases van het bouwproces voor en overlopen de mogelijkheden voor in de klas. Computationeel denken komt ruim aan bod, zoals het weergeven van emoties in een unplugged activiteit. De leerlingen kunnen hun fysieke robot bijvoorbeeld met herbruikbaar materiaal zoals een kartonnen doos vormgeven. Het wordt nog leuker als ze de robot een persoonlijke toets geven, ze kunnen zich hierin op een creatieve manier uitleven.

Praktische info

 • Je ontvangt alle praktische info over de workshop na inschrijving
 • De workshop is bedoeld voor leerkrachten die lesgeven aan de eerste graad van het secundair onderwijs. Andere geïnteresseerden zijn ook welkom.
 • Deze activiteit is gratis
 • Lesgevers: Zimcke Van de Staey en Natacha Gesquière (Dwengo vzw, UGent)
 • Meer info: aiopschool.be/socialerobot

Alle verzamelde persoonsgegevens worden door ons vertrouwelijk behandeld. Wij zullen nooit persoonsgegevens doorgeven aan derden. Je kan onze privacy policy hier nalezen. Door je in te schrijven voor dit evenement, verklaar je je akkoord met deze privacy policy.

  Delen met vrienden

  Datum en tijd

  Locatie

  Online evenement

  Sla dit evenement op

  Evenement opgeslagen