€3 – €5

We Are The City + Hope

Event Information

Performers

Performers

Share this event

Date and Time

Location

Location

Trix Bar

Noordersingel 28-30

2140 Antwerpen

Belgium

View Map

Refund Policy

Refund Policy

No Refunds

Event description
Double bill van twee in de gaten te houden bands!

About this Event

Het trio uit Vancouver maakt veelal emotionele songs, met melodieuze synths en stevige drumpartijen. Zanger en toetsenist Cayne McKenzie, drummer Andrew Huculiak en gitarist David Menzel begonnen We Are The City toen ze nog tieners waren. Het project diende als uitlaatklep voor hun creatieve uitspattingen. Die creativiteit resulteerde niet alleen in meerdere albums, maar ook in het maken van films met hun eigen filmmuziek.

De Canadese progrockers brachten op 9 oktober de nieuwe single ‘Song in My Head’ uit als voorproefje van het nieuwe album RIP dat verwacht wordt tegen het begin van 2020. RIP moet een onderling verbonden, begeleidend album worden van hun meest recente album ‘At Night’ (2018): ‘RIP’ wordt een prog-pop tegenhanger van het meer experimentele ‘At Night’.

In oktober 2017 bracht het Berlijnse HOPE het gelijknamige debuutalbum uit. Samen met producer Olaf Opal (The Notwist, Naked Lunch) trokken de vier muzikanten zich terug in een verlaten sanatorium vlakbij Berlijn om hun muziek op te nemen in de enorme, lege ruimtes. De acht nummers die daar gemaakt zijn ademen die rauwe energie, en klinken tegelijkertijd claustrofobisch, ontroerend en kwetsbaar. Hun duistere, smeulende geluid is hét punt waar slome triphopbeats en moderne popmuziek samen komen.

Share with friends

Performers

Date and Time

Location

Trix Bar

Noordersingel 28-30

2140 Antwerpen

Belgium

View Map

Refund Policy

No Refunds

Save This Event

Event Saved