7,30 € – 11,47 €

Walter Broes & The Mercenaries - Concert Missy Sippy

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Missy Sippy Blues & Roots Club

16 Klein Turkije

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

☞☞☞ Tickets:
​VVK 10,00
ADD 12,00​
​​Student (-27, op vertoon van studentenkaart) 6,00

✭ Onbetwistbare heersers van de Belgische rootsmuziek: onversneden inheemse rock-‘n-roll! ✭

De voormalige godfather van The Seatsniffers verovert met The Mercenaries het gehele roots landschap.
Je voelt de drive van The Cramps, de border town vibe van Los Lobos, de blues van Louis Jordan en de twang van Dwight Yoakam – altijd met de signatuur van the boss Walter Broes.

Lieven Declercq / Walter Broes / Clark Kenis

✭✭✭✭✭

Album Movin’ Up (Rootz Rumble)
‘There was nowhere to go but everywhere, so just keep on rolling under the stars’, schreef Jack Kerouac in On the Road. Gitarist Walter Broes maakte er zijn motto van toen hij op zijn 17e voor het eerst een opnamestudio binnenstapte. Hij heeft nooit achterom gekeken.
Een kleine drie decennia later geldt de zin meer dan ooit voor Broes. Met zijn band The Seatsniffers had hij zeven albums gemaakt. Hij was lid van de million miles club na tournees door heel Europa en het zuidwesten van de Verenigde Staten. Toen kwam er een abrupt een einde aan eén van de beste rock-‘n-rollbands aan deze kant van de oceaan.
Voor hem lag de open vlakte. Broes rolde verder, onwards and upwards. Vier jaar later lost hij het album Movin’ Up. Samen met The Mercenaries overschouwt hij in Panavision de rootsscene van de voorbije 70 jaar. Movin’ Up gaat breder en dieper dan de down home rock 'n roll..

☞☞☞ In de pers:

"In elf songs maakt hij een rit langs border town music, swing blues, Louisiana Swamp en Country, en dat doet hij met flair en swagger. Allicht onderscheidt dàt Broes nog het meest van de Europese concurrentie : deze man is geen verkleedpartijtje op Radio Modern" (Knack)

"Broes ademt Rootsmuziek" (OOR)

"Movin’up’ is gewoonweg een nauwkeurige bloemlezing van wat Walter Broes in zijn mouw heeft zitten, en dat is een geweldige trip langs rootsrock, blues en americana." (cuttingedge.be)

"indrukwekkend solodebuut" (boppinaround.nl)

" Onweerstaanbaar coole stuff op het kruispunt van de rootsgenres, die gewoonweg vraagt om lome zomerritjes en hitsige after parties. En dat is nog maar het begin van een gevarieerde trip die eigenlijk aanvoelt als Roots Songwriting 101. Broes laat gewoon geen steken vallen." (Enola.be)

"een goudeerlijke en best knappe roots- en bluesplaat." (damusic.be)

"De geest van The King waart rond op de achtergrond en hij kijkt met groot genoegen en tevredenheid toe hoe Walter Broes & The Mercenaries de erfenis invulling geven." (bluesmagazine.nl)

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Missy Sippy Blues & Roots Club

16 Klein Turkije

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen