40 € – 55 €

Waerbeke Conferentie 2021 • van code rood naar vitale zone

Venster Acties en details

40 € – 55 €

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

De Helix

Hoogvorst 2

9506 Grimminge

Belgium

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
waarom kiezen voor een integrale gebiedsgerichte aanpak nu het water ons aan de lippen staat?

Over dit evenement

Pandemie, klimaatverandering, drukte en geluidsoverlast, stress en mentale gezondheidsproblemen, … Vlaanderen kleurt rood. Te midden hiervan groeit het besef dat ieders welzijn onlosmakelijk samenhangt met het herstel van onze relatie met de natuurlijke leefomgeving en omgekeerd.

Annemieke Wiercx van het Vital Zone Instituut in Nederland verkent met ons hoe we gebiedsgericht kunnen inzetten op gezond samenleven, naar het voorbeeld van blue zones zoals Sardinië, Ikaria en Okinawa waar uitzonderlijk veel gelukkige honderdjarigen leven. Hoe maken we ook in het hyperdrukke Vlaanderen een begin met vitale zones: plekken waar mensen gezond en gelukkig leven, werken, opgroeien en ouder worden? We ontdekken de samenhang van zes ingrediënten van een vitale zone: gezonde omgeving, goede voeding, beweging, zin, werk en bestaanszekerheid, erbij horen en wonen. De ideeën en verbindingen die hieruit ontstaan, vormen een stimulans voor concrete initiatieven overal in Vlaanderen.

De Waerbeke Conferentie 2021 richt zich tot iedereen die actief betrokken is op natuur, gezondheid, welzijn, zingeving, participatie, lokale veerkracht en (boven)lokaal beleid.

deelnameprijs particulieren/non-profit: € 40,00

deelname zelfstandigen/bedrijven: € 55,00

We nodigen je uit in De Helix, in het hart van het eerste stiltegebied van Vlaanderen, dat 20 jaar geleden officiële erkenning kreeg. Een uitgelezen aanleiding om ons voor te bereiden op de uitdagingen van de komende 20 jaar.

BEREIKBAARHEID

- Trein + Blue-bike: Er zijn Blue-bikes beschikbaar aan het station van Geraardsbergen. Het is een fietstocht van ongeveer 20 min tot aan De Helix.

- Trein + pendelbus: We voorzien een gratis pendelbus tussen station Geraardsbergen en De Helix. Meer info over hoe je je daarvoor aanmeldt, volgt in een mail die je ontvangt enkele dagen voor de conferentie.

- Wagen: De Helix is vlot bereikbaar met de wagen. Er is een ruime parking voorzien.

www.waerbekeconferentie.be

www.waerbeke.be

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

De Helix

Hoogvorst 2

9506 Grimminge

Belgium

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

{ _('Organizer Image')}

Organisator Waerbeke

Organisator van Waerbeke Conferentie 2021 • van code rood naar vitale zone

Waerbeke stelt stilte, rust en ruimte als maatschappelijke kwestie aan de orde. Als sociaal-culturele beweging sensibiliseert zij overheid, middenveld, bedrijven… en het ruime publiek. — meer info: www.waerbeke.be

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen