Gratis

Vertrouwen en veerkracht in remote teams

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
Een gratis masterclass boordevol inzichten en waardevolle sleutels voor het bouwen van vertrouwen en veerkracht in (remote) teams.

Over dit evenement

2020 is zonder twijfel een jaar vol uitdagingen en veranderingen. Het betekende ook de (verplichte) massale doorbraak van thuiswerken. Boordevol praktische voordelen wat betreft flexibiliteit en reistijd, de gelegenheid voor quality time met het gezin, vaak meer focus en productiviteit, enz. Echter, afhankelijk van de persoonlijke omstandigheden kan het vele thuiswerk ook evenveel uitdagingen met zich meebrengen:

* Hoe vinden medewerkers de juiste blend tussen werk en privé? In welke mate kan er flexibel omgegaan worden met de werkuren om te combineren met de verantwoordelijkheden van het gezin? Is er voldoende duidelijkheid over de taken en de doelstellingen?

* Hoe gaan leidinggevenden om met het managen van hun team op afstand? Wordt er dagelijks meermaals 'gecontroleerd' of is er net te weinig gelegenheid om af te stemmen?

* Hoe gaat het eigenlijk met je collega's? De spontane babbels tijdens de lunch of aan de koffiemachine werden misschien vervangen door - alweer - een zoom meeting in een overvolle agenda. Of zijn er collega's die je amper nog gezien of gesproken hebt?

* Om nog maar te zwijgen van alle angst, zorgen, en onzekerheid die al maanden doorheen de werkdagen sluimeren en het psychisch welzijn stevig onder druk zetten.

Het vele en verplichte thuiswerken brengt gelukkig ook een enorme opportuniteit met zich mee: het verduidelijkt hoeveel vertrouwen en veerkracht we bezitten als team en biedt managers en leidinggevenden de kans om hier verder in te verbeteren. Zo kan de samenwerking niet alleen optimaler verlopen tijdens crisisperioden zoals deze, maar kan het teamwork en het gevoel van vertrouwen en verbinding ook naar een hoger niveau worden getild. Iets die zijn vruchten zal blijven afwerpen, ook wanneer we met z'n allen weer meer tijd op kantoor zullen kunnen doorbrengen.

Deze gratis masterclass is geschikt voor leidinggevenden, teamleaders, HR verantwoordelijken en iedereen die de samenwerking en motivatie binnen zijn of haar team wil versterken. Zet je schrap voor een dynamische en interactieve Zoom sessie: vol inzichten en inspiratie en de typische 'try a different angle' stijl.

In deze gratis masterclass ontdek je

- Hoe je als leidinggevende een team op afstand kan leiden vanuit vertrouwen

- Wat zijn trust behaviours: hoe geef en ontvang je vertrouwen

- Hoe zet je trust behaviours in als leidinggevende en hoe moedig je ze aan binnen je team

- Het belang en de impact van vaardigheden zoals empathie en integriteit

- Hoe je als leidinggevende psychologische veiligheid en openheid kan inzetten om de veerkracht van je team versterken om uitdagende tijden aan te kunnen

- Inzichten en tips voor het aanmoedigen en motiveren van teams die samenwerken vanop afstand

- Advies op maat als antwoord op je vragen omtrent de specifieke uitdagingen van jouw medewerkers

Jouw gastvrouw: Griet Deca

Griet Deca is niet enkel co-founder van Tryangle, maar ook Chief Happiness en communicatie-experte. Griet is al bijna 20 jaar actief in bedrijven waarbij de doelgroep zich vaak binnen het management team of op niveau van de leidinggevenden bevindt. Haar expertise op het gebied van welzijn, werkgeluk, teamwork en motivatie is onnavolgbaar.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen