Gratis

Workshop senioren -- Programmeren, een computercursus voor gevorderden

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Digitale Wolven vzw

Uitbreidingstraat 2-8

2600 Berchem

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Wil je Python leren kennen? In deze sessie stellen we ons concept voor en gaan we onmiddellijk aan de slag.

Over dit evenement

Je hebt geen voorkennis nodig. Goed kunnen werken met een computer en een gezonde interesse in het digitale en het schrijven van computerprogramma's zijn voldoende.

Wij willen meerdere thema's aanbieden, maar we starten met een inleiding in 'Python'. We willen hier een hele reeks rond opbouwen. Python is vandaag de meeste gebruikte programmeertaal en je kan er gratis mee aan de slag. Je hoeft dus geen dure software te kopen om met je niuwe opgedane kennis aan de slag te gaan.

In onze werking doen we geen ellenlange intro's en theorie. Het zelf doen staat voorop. Theorie leren we gaandeweg door onmiddellijk te programmeren. We werken praktijkvoorbeelden uit. We maken programma's om intresten te berekenen, lottocijfers te analyseren, we ontwerpen denkspelletjes of volgen de punten op bij darts.

Graag willen we zo een netwerk opbouwen om elkaar dingen te vragen, ervaringen uit te wisselen of samen een project te realiseren voor de sportclub, school, .. van onze (klein)kinderen.

Om ervoor te zorgen dat je eerst kennis kan maken met ons en met het nieuwe concept organiseren we op 12 oktober van 9u30-12u een gratis kennismakingsssessie. Dan geven we meer uitleg over het concept en kan je zelf je eerste stapjes zetten in de wereld van Python. Zo kan je proeven van wat we op het programma hebben en ontdekken of dit iets voor jou kan zijn.

We gaan er vanuit deze sessie live kunnen organiseren in onze workshopruimte in Antwerpen (Berchem). We houden de maatregelen voortduren in de gaten dus laten op tijd weten als er aanpassingen zijn.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Digitale Wolven vzw

Uitbreidingstraat 2-8

2600 Berchem

Belgium

Kaart bekijken

{ _('Organizer Image')}

Organisator Digitale Wolven

Organisator van Workshop senioren -- Programmeren, een computercursus voor gevorderden

Digitale Wolven heeft als missie om zoveel mogelijk kinderen en jongeren warm te maken om met ICT en technologie aan de slag te gaan en tevens leerkrachten te inspireren.

Dit doen we vooral door workshops te geven in de klas, maar ook via naschoolse workshops en navorming.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen