€ 0 – € 90

Wiskunde voor kleuters, reken maar van wel!

Venster Acties en details

€ 0 – € 90

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

HOGENT Campus Ledeganck

Karel Lodewijk Ledeganckstraat 8

lokaal 0045

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Getallenleer voor kleuters in spelletjes en prentenboeken

Over dit evenement

Wat kan je kleuters aanleren op vlak van getallen­leer? Hoe zit de ontwikkelings­lijn voor dit domein in elkaar? En hoe kunnen we wiskunde bij kleuters stimuleren via prentenboeken?

Weg met de wiskunde-angst! In deze praktische bijscholing leer je hoe je wiskunde bij kleuters kan stimuleren via spelletjes en prenten­boeken. We bieden veel praktijk­voorbeelden en ideeën waarmee je direct aan de slag kan in jouw klas.

Prentenboeken worden nu vooral ingezet om te leren tellen, maar kunnen helpen om veel meer andere domeinen in wiskunde aan te leren: meetkunde, patronen, kansberekening, probleemoplossend denken.

Het aangeboden materiaal sluit aan bij het Ijsberg­rekenen en bij de andere leerplannen. Nog nooit was wiskunde aan kleuters geven zo plezierig!

Lees hier meer over het onderzoek van je lesgever Hilde Rabaut (onderzoeker bij het HOGENT Research Centre for Learning in Diversity) rond de rol van prentenboeken in het aanleren van wiskunde.

"Ik wil kleuteronderwijzers op het terrein aanleren om wiskundig te werken met de prentenboeken. Ik wil laten zien hoeveel je ermee kan bereiken en hoe eenvoudig en plezant dit is."

Meer:

Doelgroep

  • Leerkrachten kleuteronderwijs,
  • Directie basisscholen
  • Iedereen die interesse heeft in de wiskundige ontwikkeling van kleuters

Ticketprijzen

90 euro pp

Ticketprijzen zijn vrijgesteld van btw (art 44 § 2.4°)

Vragen

  • problemen met deze tickettool of praktische vragen: celevents@hogent.be
  • alle inhoudelijke vragen: hilde.rabaut@hogent.be
  • Scroll naar onderen voor de FAQ i.v.m. attesten, KMO-portefeuille, betalen, vervoer.

Ook mogelijk als groepstraining op aanvraag

Is deze training interessant voor je volledige team of alle medewerkers van je school? Plan je deze training liever op een ander moment dat voor jullie beter past? Dan is een exclusieve groepstraining op maat bij jou ter plaatse misschien beter geschikt.

Ben je geïnteresseerd in of wens je meer informatie over wat allemaal kan, stuur dan een mailtje naar expertise@hogent.be

FAQ

Krijg ik een deelnamebewijs?

Je ontvangt een aanwezigheidsattest.

Kan ik per overschrijving betalen?

Betalen via overschrijving of factuur kan niet. De 3 betalingsmogelijkheden waaruit je in Eventbrite kan kiezen, zijn online bankieren via iDeal, bancontact of creditcard.

Mijn werkgever betaalt doorgaans alleen per overschrijving/ factuur, wat kan ik doen?

Wij adviseren deelnemers zelf online te betalen en direct intern een kostennota bij hun werkgever in te dienen om die aankoopkosten terug te vorderen d.m.v. het aankoopbewijs/ticket dat ze automatisch in hun mailbox ontvangen. Facturen worden niet opgemaakt. (zie volgende vraag)

Kan ik een bewijs voor de boekhouding krijgen?

HOGENT levert voor deze activiteit als onderwijsinstelling onderwijsdiensten die volgens art 44 van het btw-wetboek zijn vrijgesteld. Wij leveren jou een document af in de vorm van het e-ticket. Dit e-ticket is een geldig bewijsstuk voor je boekhouding.

Wat zijn de vervoers-/parkeermogelijkheden voor het evenement?

Campus Ledeganck is heel makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. De campus is slechts enkele haltes verwijderd van dit station, vlakbij congrescentrum ICC. Meer info: https://www.delijn.be/nl/routeplanner/

Wij raden dan ook aan om daar gebruik van te maken om geen parkeermoeilijkheden te ondervinden. Parkeren op de campus is tenslotte voorbehouden voor studenten en personeel. Wel kan je eventueel terecht in de omliggende straten.

Kom je toch met de wagen, dan is de betaalparking aan het station Gent - Sint Pieters beschikbaar. Kom je met meerdere collega’s of kennissen? Carpoolen is een goede en duurzame keuze!

Annuleren

Bij het niet bereiken van een minimumaantal inschrijvingen, zal HOGENT zich genoodzaakt zien deze workshop te annuleren. Je zal daarvan per e-mail tijdig op de hoogte gebracht worden. Je inschrijvingssom storten we in dat geval terug.

Zelf annuleren kan tot 7 dagen vooraf. Nadien kan je wel een vervanger laten deelnemen. Restituties kan je alleen aanvragen door in te loggen via je Eventbrite-account onder de rubriek Tickets. Servicekosten van max.4% + 0.99€ (afhankelijk van je ticket) worden afgehouden. Je kan wel altijd een vervanger laten deelnemen. Breng ons daarvan ajb op de hoogte via celevents@hogent.be


		Afbeelding van Wiskunde voor kleuters, reken maar van wel!
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

HOGENT Campus Ledeganck

Karel Lodewijk Ledeganckstraat 8

lokaal 0045

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

{ _('Organizer Image')}

Organisator HOGENT

Organisator van Wiskunde voor kleuters, reken maar van wel!

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen