Webinar: Sensoren en biostimulanten inzetten voor een betere gewasproductie
Evenementdetails
Over dit evenement
Deze studiedag is volzet, wegens succes wordt de webinar herhaald op 18 februari 2021 om 10u. Inschrijven kan via het online inschrijvingsformulier via https://pcsierteelt.be/agenda.
Het belangrijkste doel van het Bio4safe project is om water en nutriëntengebruik in de tuinbouwsector te verminderen. Dit willen we verwezenlijken door het stimuleren van het gebruik van sensoren en biostimulanten.
We willen de resultaten van ons project graag delen met telers, onderzoekers, biostimulant producenten, beleidsmakers en alle andere stakeholders.
Deze interactieve webinar zal ongeveer 2u duren en omvat:
- Een overzicht van biostimulanten en sensoren
- Resultaten van de proeven met biostimulanten en sensoren op kleinfruit, groenten en sierteeltgewassen
- De voorstelling van onze gratis online biostimulantendatabase bio4safe.eu
Neem een kijkje in onze flyer en leer meer over onze missie.
Volg ons op Twitter @Bio4safe1 en blijf steeds op de hoogte van al onze activiteiten.
Deze webinar zal opgenomen worden en de link naar de video zal gedeeld worden met de deelnemers en het algemene publiek.
Sprekers:
Els Pauwels, Proefcentrum voor Sierteelt
Els is werkzaam als onderzoeker op het Proefcentrum voor Sierteelt, de lead partner van het Bio4safe project. Ze is coördinator van de afdeling Azalea en Rhododendron en heeft al 20 jaar ervaring in het onderzoek in de tuinbouwsector, waaronder ook in het veld van biostimulanten en sensoren.
Paulien De Clercq, Universiteit Gent
Paulien is afgestudeerd in de bio-ingenieurswetenschappen aan de universiteit van Gent met een afstudeerproject dat kadert in het thema van biostimulanten en sensoren. Momenteel is ze aan de slag als onderzoeker bij de universiteit van Gent waar ze zich verder toespitst op beide onderzoekdomeinen.
Seppe Top, Universiteit Gent
Seppe is doctoraatsstudent aan de faculteit Bio-ingenieurswetenschappen, vakgroep Plant en Gewas, aan de universiteit van Gent. Hij is gespecialiseerd in de analyse van sensorgegevens van sapstroom, stengeldiameter en bladdikte metingen.
Matthijs Blind, Proeftuin Zwaagdijk
Matthijs is als onderzoeker werkzaam bij de Proeftuin Zwaagdijk. Hij houdt zich met name bezig met nieuwe innovatieve teelttechnieken en de daarbij horende (sensor-)technologieën.