Gratis

Webinar 'De extra mijl'

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
Webinar 'De extra mijl' - Focus op interne diversiteit van Vlaamse centrumsteden

Over dit evenement

Op 21 mei 2021 presenteert het Kenniscentrum Vlaamse Steden het rapport ‘De extra mijl’.

Heel wat steden hebben reeds vele jaren de wens om tot een meer divers personeelsbestand te komen en een afspiegeling van de bevolking te zijn. Dit blijkt een harde noot om te kraken. Verschillende onderzoeken tonen een onevenredige arbeidsdeelname van mensen van buitenlandse herkomst aan. In de stadsorganisaties is dat niet anders, en dat vooral in het hoger kader.Het Kenniscentrum Vlaamse Steden zette de voorbije vijf maanden haar lens scherp op dit gegeven en onderzocht waar en waarom het wringt en wat beloftevolle sporen kunnen zijn. We kozen ervoor om tijdelijk de brede invulling van diversiteit los te laten en concentreerden ons op personen van buitenlandse herkomst en hun vertegenwoordiging in de stadsorganisaties. Eén van de hoofdconclusies is dat, door de band genomen, de huidige manier van werken niet tot veel beweging en cruciale verandering in de toekomst zal leiden.

‘De extra mijl’ kadert in het bredere traject ‘Stadsgenoten’. ‘Stadsgenoten’ is het meerjarig traject van het Kenniscentrum Vlaamse Steden dat focust op het stedelijk samenleven in diversiteit. Diversiteit is geen visie, geen mening of strekking. Het is niet iets waar je voor of tegen bent. In de steden is het simpelweg realiteit.

Programma

De voorstelling van het rapport is opgevat als een Webinar gepresenteerd door Lotte De Bruyne van het Kenniscentrum Vlaamse Steden met interventies door deskundigen uit de centrumsteden.

Deskundigen uit de centrumsteden:

  • Hanne De Preter, Coördinator loopbaancentrum Personeel&Organisatie , ‎Stad Antwerpen
  • Hilde De Wilde, Algemeen Directeur , Stad Genk
  • Naomi Mike, Coördinator diversiteit en inclusie , Stad Gent
  • Mia Spaey, HR-manager, Stad Mechelen en Zorgbedrijf Rivierenland

Praktische informatie

  • De voorstelling van het rapport gaat door op 21 mei, we starten om 9u30 en ronden af rond 13u. We voorzien een kleine pauze. Achteraf wordt ruimte voor vragen voorzien.
  • De voorstelling zal digitaal verlopen.
  • Op 20 mei krijg je een link toegestuurd waarmee je kan participeren.

Je wil graag deelnemen

Inschrijven kan tot 19 mei. Dat kan via de groene knop 'Registreer' bovenaan deze pagina.

Omdat de voorstelling digitaal zal verlopen, is er niet echt een limiet wat betreft het aantal deelnemers. De voorstelling staat open voor iedereen en is gratis.

Meer informatie en contact:

Lotte De Bruyne

ettolbrown@gmail.com

0484 189216

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen