Venster Acties en details

Postponed

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
In aanloop naar de Loepuitreiking op 11 juni 2021 wil de VVOJ de genomineerde producties uitlichten. Dit gaan we doen door online café's

Over dit evenement

In aanloop naar de Loepuitreiking op 11 juni 2021 gaat de VVOJ genomineerde producties uitlichten. Dit gaan we doen door online VVOJ-cafés. De makers worden geïnterviewd over hun onderzoek en het publiek kan lui meeluisteren of actief vragen stellen. Donderdagavond 29 april 20.30u is het de beurt aan de genomineerden voor de aanmoedigingsprijs. In dit eerste Loepcafé van dit jaar staan de volgende twee producties van aanstormend talent centraal:

 Centraal staan de volgende twee producties:

In beide onderzoeken is een hoofdrol weggelegd voor data.

Romy van der Burgh en Linda van der Pol toonde voor Platform Investico aan dat internationale rozenkwekers massaal belasting ontlopen in Kenia door gebruik te maken van brievenbusmaatschappijen in belastingparadijzen. Waar begin je je zoektocht? Hoe kom je aan gegevens? En hoe kom je aan lokale data?

Coen van de Ven en Rosa van Gool (De Groene Amsterdammer) lieten samen met de Utrecht Data School voor het eerst zien hoe Instagram er in Nederland uitziet en hoe die nieuwe en populaire infrastructuur een vehikel voor complotdenken kan zijn. Complotdenkers van de oude stempel blijken online samen te smelten met hippe influencers met een miljoenenbereik. Hoe hebben zij dit onderzoek aangepakt? Hoe kun je Instagram analyseren hoe complottheorieën zich verspreiden? Hoe breng je netwerken in kaart en hoe visualiseer je dat?

Deze en andere vragen komen aan de orde in het eerste Loep-cafe op donderdagavond 29 april (start: 20.30 uur). Guest of honour is Jochem van Staalduine die vorig jaar – samen met Gidi Pols – de VVOJ aanmoedigingsprijs won . Wat heeft het hem opgeleverd behalve de eer en een geldprijs?

Wil je leren van deze aanstormende talenten en zelf vragen hoe ze hun onderzoek hebben aangepakt? Meld je dan aan!


		Afbeelding van VVOJ Loep café
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen