Van droom naar werkelijkheid, what’s next?

Venster Acties

Van droom naar werkelijkheid, what’s next?

We leggen de eerste steen van ons datacenter, legt u samen met ons de volgende?

Door Green Energy Park vzw

Waar en wanneer

Datum en tijd

wo. 21 sep. 2022 09:00 - 17:30 CEST

Locatie

Zone1 Research Park 120 120 Zone1 Research Park 1731 Asse Belgium

Over dit evenement

Beleef samen met ons de eerste stap in de realisatie van onze droom en laat u inspireren door de impactvolle projecten die lopen in onze proeftuin.

Draag ook uw steentje bij op onze netwerkmomenten en deel uw ideeën met de andere energiespecialisten!

De dag is opgebouwd uit drie delen: schrijf u nu in voor het deel dat u zeker niet wil missen.

Programma

https://www.greenenergypark.be/1733-2/

Smart Village Lab: een proeftuin voor u

Het Smart Village lab is gebouwd als proeftuin rond energie mobiliteit. Hier kan u uw nieuwe energieproducten of -diensten uittesten, integreren, demonstreren of er opleidingen over te geven.

Vandaag leiden we u rond in het Smart Village Lab waarbij we gedetailleerde informatie geven over de projecten waarbinnen het Lab gebouwd werd (RegEnergy, SMEL) en projecten die vandaag het Lab al gebruiken (Optibids en Mamuet), als inspiratie.

  • Het Smart Village Lab bestaat uit Slimme Woningen binnen een Slimme Wijk, waarbij de interactie getoond wordt tussen individuele Slimme Woningen en een Smart Energy Grid, met collectieve energiesystemen zoals buurtbatterijen en collectieve laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen. Elektrische en thermische energie kan uitgewisseld worden tussen verschillende ‘smart homes’ of met een ‘smart energy grid’. Het Interreg RegEnergy project zorgde voor de installatie van buurtbatterijen.
  • Het Smart Home Lab brengt de communicatie tussen de digitale meter en de verschillende ‘smart home-systemen’ in de praktijk. De 6 Slimme Woningen omvatten de installaties van een moderne woning met zijn PV, omvormer, digitale meter, verdeelkast en verbruikers. Ook thuisbatterijen, individuele laadpalen, het sanitair warmwatervat, de thermische buffer en Home Energy Management Systemen kunnen ingeschakeld worden. Het project Smart Multi Energy Lab (SMEL), gefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), leverde een groot deel van deze proeftuininfrastructuur.
  • Het Icon project “Optibids(Optimized bi-directional & smart vehicle charging in LES)” beoogt de integratie van elektromobiliteit in lokale energiesystemen. Het vraagstuk “Hoe optimaal inzetten op bi-directioneel en slim laden?” staat centraal in dit project. De partners zijn Blueways International, Powerdale, Imtech, Scholt Energy Control, VDL Roeselare en VUB.
  • Het Icon project MAMÛET (Machine learning for real-time Advanced Multi Energy Trading) onderzoekt het intelligente beheer van een lokaal energiesysteem met energievectoren zoals elektriciteit, warmte, HVAC, mobiliteit en dit door aansturing vanuit een hernieuwbare energie gemeenschap. De partners zijn SDM, PowerPulse, Priva Building Intelligence, ABB en VUB.

Hydrogen@Vlaams-Brabant

Geef mee vorm aan de toekomstige waterstofeconomie. U krijgt massa's gebalde info, kansen om uw idee te formuleren en samen met anderen af te toetsen. Neem deel aan de plenaire pitch-sessie met o.a. Solhyd, Ecowerf, Stargate, GEP, Colruyt ... en formuleer uw idee tijdens de rondetafels. Meer informatie: https://www.smarthubvlaamsbrabant.be/activiteiten/save-the-date-hydrogenvlaams-brabant

Eerstesteenlegging datacenter en keynotes

Een keynote van Minister Weyts leidt de feestelijke eerstesteenlegging van het groene datacenter in. Daarnaast volgen inspirerende keynotes. Peter Vandeurzen, gedelegeerd bestuurder Slimme Regio Vlaanderen stelt de werking van het bedrijvenplatform voor met een praktisch voorbeeld (datagedreven laadinfrastructuur) vanuit het standpunt van een smart city. Prof. Thierry Coosemans van VUB zal u meenemen in een boeiend verhaal over energiegemeenschappen.

Over de organisator

Georganiseerd door
Green Energy Park vzw

Verkoop beëindigd