Van boerderij tot bord: agrovoedsel en digitale traceerbaarheid

Van boerderij tot bord: agrovoedsel en digitale traceerbaarheid

Conferentie georganiseerd in het kader van de cyclus "Homo Numericus: Hoe digitale technologie onze relatie met de wereld verandert".

Door AI4Belgium

Datum en tijd

Begint op din, 23 nov. 2021 09:30 CET

Locatie

Chateau de Colonster

Allée des érables 4000 Liège Belgium

Over dit evenement

Van 8 tot 30 november 2021 organiseren de Franse ambassade in België en het DG Digitale Transformatie van de FOD Beleid en Ondersteuning (FOD BOSA) een reeks conferenties onder de titel "Homo Numericus", die de bilaterale uitwisselingen over het thema van digitale technologie moeten versterken. Dit evenement wordt georganiseerd onder het toeziend oog van Mathieu Michel, Belgisch staatssecretaris voor Digitalisering, en Cédric O, Frans staatssecretaris voor Digitale Transitie en Elektronische Communicatie.

Enkele maanden voor het Franse voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie biedt dit initiatief België en Frankrijk de gelegenheid om van gedachten te wisselen over hun prioriteiten op digitaal gebied, en zo nieuwe mogelijkheden voor samenwerking op Europees niveau vast te stellen.

Dit evenement bestaat uit 7 debatten over de invloed van digitale technologie op onze samenleving, en de veranderingen die het teweegbrengt in sectoren zoals onderwijs, werk, politiek, gezondheid en cultuur.

"Homo Numericus" maakt deel uit van het programma van de FOD BOSA, de AI4Belgium-coalitie en het programma "Novembre numérique" van het Franse instituut.

In samenwerking met de Universiteit van Luik stellen de Franse Ambassade en AI4Belgium een conferentie voor over hedendaagse agrovoedingskwesties en de nieuwe mogelijkheden die digitale traceerbaarheid biedt.

Milieuduurzaamheid, gezondheid en dierenwelzijn worden nieuwe aankoopcriteria waarmee de sector rekening tracht te houden. Om tegemoet te komen aan de behoeften van een consument die steeds meer belang hecht aan de kwaliteit van zijn producten, ontwikkelen deskundigen op het gebied van voedselveiligheid nieuwe instrumenten om de traceerbaarheid van levensmiddelen en de betrouwbaarheid van etiketten te garanderen en het vertrouwen te herstellen. Franse en Belgische actoren op het gebied van innovatie zullen de geboekte en nog te boeken vooruitgang bespreken en zich afvragen hoe deze nieuwe informatie over alledaagse levensmiddelen aan de consument kan worden doorgegeven.

Deze conferentie zal worden bijgewoond door een delegatie van Franse onderzoekers op het gebied van agrovoeding, van het INRAE DigiTag-instituut, die laboratoria en onderzoekcentra van de universiteit van Luik zullen bezoeken.

Georganiseerd door

Verkoop beëindigd