Gratis

User-Centered Design: Research als basis voor betere digitale toepassingen

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
GRATIS Blikopener kennissessie: User-Centered Design: Research als basis voor impactvolle digitale toepassingen

Over dit evenement

Als bedrijf wil je dat de digitale oplossingen die je aanbiedt ook effectief gebruikt worden en hun beoogde impact bereiken. Die kans vergroot je door gebruikers centraal te stellen en actief te betrekken tijdens het ontwerp- en ontwikkelingsproces. Het is daarbij belangrijk vooraf na te gaan wat hun noden zijn, oog te hebben voor de gebruikscontext, en te testen of jouw oplossing daar optimaal op inspeelt.

Vaak wordt gebruik gemaakt van kwalitatieve gebruikerstesten, focusgroepen en diepte-interviews. Op zich is daar niets mis mee, maar tijdens deze gratis kennissessie willen we jouw ‘User Centric’ horizon verbreden. We bespreken een selectie van methoden ter ondersteuning bij zowel het vormen van de product-strategie, het gedetailleerde ontwerp als het continu verbeteren van een product, ook na go-live. Zo komen 'experience sampling' en het gebruik van biometrics aan bod.

Daarbij gaan we ook in op de praktische haalbaarheid en meerwaarde van deze methoden. We gaan in gesprek over de drempels om het ontwerp- en ontwikkelingsproces op onderzoek te baseren en de vraag of user-centered design methoden voldoende opleveren in verhouding tot de investering die ze vragen.

Deze sessie is relevant voor front-end developers en UX/UI designers, maar ook voor alle business stakeholders (product owners, digitale marketeers, business/functioneel analisten, …) die willen ervaren hoe “User Centric Design & Research” hen kan informeren en inspireren om betere en effectievere digitale oplossingen te ontwikkelen. Ook professionele UX researchers die hun methodologisch arsenaal willen uitbreiden zijn van harte welkom.

Heb je interesse? Schrijf je snel , want het aantal plaatsen is beperkt!

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

{ _('Organizer Image')}

Organisator Thomas More hogeschool

Organisator van User-Centered Design: Research als basis voor betere digitale toepassingen

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen