Gratis

Meerdere data

Take A Break with PUB : Amazon, Alibaba et Walmart met Havas

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
PUB en Havas ontmoeten u op voor 3 sessies over Amazon, Alibaba en Walmart. Afspraak op 30.03, 03.06 en 07.09 om 9uur.

Over dit evenement

Amazon - 30.03.21

Hoe zal deze de toekomst van de detailhandel hertekenen ?

Het is het verhaal van een briljant persoon die met een online boekenwinkel begon en eindigde op de maan .

Amazon, in 1994 opgericht door Jeff Bezos, was oorspronkelijk een eenvoudige online boekenwinkel. In 2019 wordt het de meest winstgevende onderneming ter wereld, met een marktwaarde van 1500 miljard euro en meer dan 840.000 werknemers. Voortbouwend op de visie en onvermoeibare energie van Bezos heeft Amazon onze wereld volledig veranderd en werkt het nog steeds aan onze toekomst.

Dankzij het gebruik van data, de ontwikkeling van zoekmachines en advertentiemarkten, en Alexa (Amazons spraakassistent) probeert het bedrijf in te spelen op de noden van haar klanten en verovert het de ene sector na de andere ; boeken, textiel, voedsel, farmaceutica...

De conferentie zal het ecosysteem van Amazon analyseren en antwoorden op de vraag "Hoe ver zal Amazon gaan?

Alibaba - 03.06.21

Tijger of Panda? De Chinese reus verovert de wereld... En België?

Minder bekend en nog niet zo herkenbaar als Amazon als concurrent in de westerse detailhandel, is Alibaba niettemin een reus in China en de rest van de wereld. Als zelfbenoemde rivaal van Amazon bouwt Alibaba stap voor stap aan haar eigen ecosysteem om de onbetwiste leider in e-commerce te worden.

Van de weg van zijn stichter tot het Alibaba platform, van zijn complexe ecosysteem op de markt tot zijn "Augmented retail" strategie, van zijn online activiteiten tot de bouw van de stad van de toekomst? Alibaba is een van de technologisch meest geavanceerde bedrijven in een context waarin China zich opwerpt als een van de grootste mogendheden ter wereld.

We nodigen u uit om de ongelooflijke reis van Jack Ma en zijn bedrijf te ontdekken. Een dissectie van het Alibaba project dat ons in staat zal stellen China's ambitie om de leidende handelsmacht in de wereld te worden te begrijpen en te begrijpen.

Walmart - 07.09.21

Hoe 's werelds grootste detailhandelaar een "Click & Mortar"-model ontwikkelde om Amazon te dwarsbomen.

Walmart is 's werelds grootste detailhandelaar.

Maar zijn positie aan de top dwingt het om altijd zijn concurrenten in het oog te houden, en zijn belangrijkste tegenstander - Amazon, dat altijd klaar staat om een "Amazon-effect" te creëren in alles wat het doet. Hun voortdurende rivaliteit dwingt hen om met nieuwe aanbiedingen en innovaties te komen, en is het symbool geworden van de botsing van twee visies op de handel: de visie van Walmart - de historische en fysieke leider, en de tweede - Amazon - die zijn online heerschappij oplegt.

De conferentie over Amazon zal proberen aan te tonen hoe Walmart - 's werelds grootste detailhandelaar - zijn traditionele digitale ruimte heeft omgevormd en hoe dit gevolgen kan hebben voor Amazon.

Spreker is Vincent Mayet, directeur van Havas Commerce en auteur van ‘Amazon main basse sur le futur’. Vincent Mayet is gespecialiseerd in alle vormen van retail.

Delen met vrienden

Locatie

Online evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen