Quondam 2023 : 10 jarig jubileum !!!

Venster Acties

Quondam 2023 : 10 jarig jubileum !!!

Internationaal riddertornooi, middeleeuwse markt en kampement met tal van activiteiten voor jong en oud, roofvogelshows en animaties.

Door Get a Live vzw

Waar en wanneer

Datum en tijd

za. 20 mei 2023 11:00 - zo. 21 mei 2023 18:00 CEST

Locatie

't Hooghuys Hemelshoek 235 2590 Berlaar Belgium

Beleid voor refunds

Geen refunds

Over dit evenement

  • 1 dag 7 uren
  • eTicket voor mobiel

Quondam viert dit jaar zijn 10jarig jubileum!!

Meer dan 800 reenactors uit 12 landen (>325 tenten) strijken neer op de historische tornooigronden rondom kasteeldomein 't Hooghuys in Berlaar. Quondam is met zijn >5 ha middeleeuwse totaalbeleving uitgegroeid tot het grootste internationaal bezet riddertornooi, middeleeuwse markt en kampement in Benelux.

Wat mag je verwachten van een dagje Quondam ?

Het boogschutters- en steekspeltornooi, zwaardvechtdemonstraties, roofvogelshows, veldslag "Slag om 't Hooghuys", middeleeuwse markt en kampement. Dit feestjaar allemaal weer wat meer en groter. Groot en klein zal nog steeds het leven in de Middeleeuwen aan den lijve kunnen ontdekken en zelf aan de slag gaan in de schildknaepenschool of het ambachtendorp van 11u tot 18u . Tijdens de kiddy battle trekken de kids ten strijde tegen de echte ridders !! Middeleeuwse animaties en "spijs ende drank" in onze extra grote herbergen maken de beleving compleet. 

MAAR .... op zaterdag 20 mei is het feest !!! Uitzonderlijk is Quondam toegankelijk van 11u tot 23u 's avonds. Bij valavond maak je kennis met spectaculaire vuurshows en muziekoptredens. Heel het domein wordt bovendien vurig en sfeervol uitgelicht. Quondam by night .... een hele nieuwe beleving.

OPGELET bij bestellen van tickets ... om praktische reden zijn er 3 soorten tickets dit jaar :

=> "QUONDAM10jaar" (zaterdag 11u - 23u )

=> "NOCTURNA" (enkel zaterdagavond vanaf 18u)

=> "QUONDAM" (zondag 11u-18u).

Om praktische redenen en omwille van de veiligheid laten we op zaterdag maximaal 10.000 bezoekers toe.

Meer info www.quondam.be  Videos : youtube kanaal

Social media FB pagina , Instagram of Tiktok

Openingsuren :

Zaterdag 20/05/2023 uitzonderlijk van 11u00 - tot 23u00 !!

Zondag 21/05/2023 van 11u00 - 18u00

Bezoekersparking : 8 EUR/ voertuig  (cash only!) - bij Busbouwer Van Hool, GPS adres : Burgemeester Hensstraat te Koningshooikt. Volg ook de grote, bruin/witte P-borden op de diverse toegangswegen.  

Er vertrekken elke 10 minuten doorlopend gratis pendelbussen van parking tot aan de ingang van Quondam. De eerste bus vertrekt om 10u45. Bussen rijden tot 45 min na sluitingsuur richting parking.

Gratis fietsparking : onbewaakt , recht voor de ingang van Quondam op de Hemelshoek

Veelgestelde vragen

 Hoe kan ik de organisator bereiken als ik vragen heb?

Je kan een mailtje sturen naar info@quondam.be of een berichtje laten via onze facebook pagina. Je krijgt steeds binnen de 24u een antwoord. 

Kan ik voor zaterdag ook enkel dagtickets kopen tot 18u (zonder het avondspektakel)?

Voor zaterdag kan je om organisatorische redenen enkel de speciale "Quondam 10jaar" tickets kopen. Wil je enkel overdag komen, kan je best dagtickets voor zondag aankopen. Tickets voor enkel zaterdagavond kan je wel aanschaffen ... dit zijn "NOCTURNA" tickets.

Zijn honden toegelaten ? 

Honden zijn toegelaten, zij het ten allen tijde aan de leiband. De baasjes dienen ook voldoende poepzakjes bij te hebben én te gebruiken. Opgelet : weinig viervoeters weten het kanongebulder tijdens de veldslag en vuur te appreciëren. Denk dan ook steeds aan het welzijn van uw viervoeter.

Is Quondam rolstoel- en kinderbuggy-vriendelijk ? 

De grasvelden zijn bij normaal, droog weer vlot toegankelijk. Er is een mindervalide toilet voorzien aan het slagveld. 

Over de organisator

Georganiseerd door
Get a Live vzw

Wij proberen op een zo interactief mogelijke wijze onze geschiedenis te doen herleven door het organiseren van historische events. We proberen de inkomprijzen zo budgetvriendelijk mogelijk te houden zodat alle sociale lagen van de bevolking de kans krijgen om samen met hun gezin kennis te maken met het verleden van hun voorouders. 

Meer dan 120 vrijwilligers staan ons daar in bij. Voel je je geroepen om ook mee te helpen en lid te worden van ons Quondam Huyshouden? Neem dan gerust contact op. Extra handen, logistieke ondersteuning of een mecenas blijven altijd welkom.  

Vanaf € 9,59