Venster Acties en details

Verkoop beëindigd

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

't Hooghuys

Hemelshoek 235

2590 Berlaar

Belgium

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Geen refunds

Beschrijving van het evenement
Internationaal riddertornooi, middeleeuwse markt en kampement met tal van activiteiten voor jong en oud, roofvogelshows en animaties.

Over dit evenement

In 2022, als we "de pest anno 2019-2020" hebben verslagen zullen er na 2 uitgestelde edities (2020 en 2021) voor de 9de keer eindelijk weer meer dan 750 reenactors uit 12 landen (>300 tenten) neerstrijken op kasteeldomein 't Hooghuys in Berlaar. Quondam is met zijn 5 ha middeleeuwse totaalbeleving uitgegroeid tot het grootste internationaal bezet riddertornooi, middeleeuwse markt en kampement in Benelux.

Meer dan ooit hebben we op aankomende editie aandacht voor het terugvinden van middeleeuwse waarden; deze bijzondere tijden hebben ons allen doen stilstaan  ... onthaasten, leren genieten van de kleine simpele dingen, tijd maken voor elkaar, ... de nood en "vurig" verlangen naar samenzijn met vrienden, geliefden en familie! 

Hoe hartverwarmend is ook niet de solidariteit, de belangeloze inzet van zovelen om elkaar te helpen, de zorg voor elkaar en de zieken, gebleken? Het "voor elkaar door het vuur" willen gaan als het er op aankomt ... met de zorgsector op kop, maar door velen gevolgd, ieder binnen zijn eigen mogelijkheden. 

Het zwaardvecht-, boogschutters- en steekspeltornooi, de roofvogelshows, de veldslag "Slag om 't Hooghuys", middeleeuwse markt en kampement ... alles blijft behouden en zal indien nodig nog "coronaproof" worden georganiseerd. Groot en klein zal nog steeds het leven in de Middeleeuwen aan den lijve kunnen ontdekken en zelf aan de slag gaan in de schildknaepenschool of het ambachtendorp. Tijdens de kiddy battle trekken de kids ten strijde tegen de echte ridders !! Middeleeuwse animaties en "spijs ende drank" in onze herbergen maken de beleving compleet. 

Meer info (volgt nog) : www.quondam.be   of via ons you tube kanaal 

Openingsuren voor publiek:

Zaterdag 21/05/2022 van 11u00 - 18u00 (!!) en zondag 22/05/2022 van 11u00 - 18u00 (!!)

Bezoekersparking : 7 EUR/ voertuig  - bij Busbouwer Van Hool, GPS adres : Burgemeester Hensstraat te Koningshooikt. Volg ook de grote, bruin/witte P-borden op de diverse toegangswegen.  

Onder voorbehoud van wijziging aangaande de CORONA maatregelen (*) , op dat moment van kracht, vertrekken er elke 10 minuten doorlopend gratis pendelbussen van parking tot aan de ingang van Quondam. De eerste bus vertrekt om 11u45. Bussen rijden tot 45 min na sluiting richting parking.

(*) Mogelijk wordt er een kiss and ride zone aan de ingang voorzien, zodat enkel chauffeurs naar parking moeten rijden. Zij komen dan met de gratis pendelbus tot op het terrein. 

Gratis fietsparking : onbewaakt , recht voor de ingang van Quondam op de Hemelshoek

Veelgestelde vragen

 Hoe kan ik de organisator bereiken als ik vragen heb?

Je kan een mailtje sturen naar info@quondam.be of een berichtje laten via onze facebook pagina. Je krijgt steeds binnen de 24u een antwoord.  

Zijn mijn reeds gekochte tickets voor de editie van mei 2020 of mei 2021 nog geldig ?

Alle reeds gekochte tickets worden automatisch omgeboekt én zijn geldig voor de editie 2022.

Zijn honden toegelaten ? 

Honden zijn toegelaten, zij het ten allen tijde aan de leiband. De baasjes dienen ook voldoende poepzakjes bij te hebben én te gebruiken. Opgelet : weinig viervoeters weten het kanongebulder tijdens de veldslag en vuur te appreciëren. Denk dan ook steeds aan het welzijn van uw viervoeter.

Is Quondam rolstoel- en kinderbuggy-vriendelijk ? 

De grasvelden zijn bij normaal, droog weer vlot toegankelijk. Er is een mindervalidetoilet voorzien aan het slagveld. 

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

't Hooghuys

Hemelshoek 235

2590 Berlaar

Belgium

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Geen refunds

Organisator Get a Live vzw

Organisator van Quondam 2022

Wij proberen op een zo interactief mogelijke wijze onze geschiedenis te doen herleven door het organiseren van historische events. We proberen de inkomprijzen zo budgetvriendelijk mogelijk te houden zodat alle sociale lagen van de bevolking de kans krijgen om samen met hun gezin kennis te maken met het verleden van hun voorouders. 

Meer dan 120 vrijwilligers staan ons daar in bij. Voel je je geroepen om ook mee te helpen en lid te worden van ons Quondam Huyshouden? Neem dan gerust contact op. Extra handen, logistieke ondersteuning of een mecenas blijven altijd welkom.  

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen