€ 9,59 – € 60,50

Quondam 2020 "special edition" (met nocturne !)

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

't Hooghuys

Hemelshoek 235

2590 Berlaar

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Quondam "Special Edition" vervangt de 9de editie welke in mei '20 was voorzien. Door de uitbraak van de COVID19 epidemie werden ook wij met pijn in ons hart en tot ieders teleurstelling genoodzaakt om onze verantwoordelijkheid te nemen en Quondam , met zijn 5 ha middeleeuwse totaalbeleving uitgegroeid tot het grootste internationaal bezet riddertornooi, middeleeuwse markt en kampement in Benelux uit te stellen. Jaarlijks strijken meer dan 750 reenactors uit 12 landen (>300 tenten) neer op kasteeldomein 't Hooghuys in Berlaar. Dagelijks komen er duizenden mensen, groot en klein, jong en oud naar kijken ... dit zou onverantwoord zijn geweest.

Deze "special edition" staat in het teken van "vuur" en "samen zijn".

Ze draait rond het terugvinden van middeleeuwse waarden; deze bijzondere tijden hebben ons allen doen stilstaan ... onthaasten, leren genieten van de kleine simpele dingen, tijd maken voor elkaar, ... de nood en "vurig" verlangen naar samenzijn met vrienden, geliefden en familie!

Hoe hartverwarmend is ook niet de solidariteit, de belangeloze inzet van zovelen om elkaar te helpen, de zorg voor elkaar en de zieken, gebleken? Het "voor elkaar door het vuur" willen gaan als het er op aankomt ... met de zorgsector op kop, maar door velen gevolgd, ieder binnen zijn eigen mogelijkheden.

Het boogschutterstornooi, de roofvogelshows, de veldslag "Slag om 't Hooghuys", middeleeuwse markt en kampement blijven behouden. Het steekspel en zwaardvechttornooi kunnen om veiligheidsredenen en plaatsgebrek zo laat op het jaar niet plaatsvinden. Groot en klein zal nog steeds het leven in de Middeleeuwen aan den lijve kunnen ontdekken en zelf aan de slag gaan in de schildknaepenschool of het ambachtendorp. Tijdens de kiddy battle trekken de kids ten strijde tegen de echte ridders !! Middeleeuwse animaties en "spijs ende drank" in onze herbergen maken de beleving compleet.

EXTRA beleving !!! Op zaterdagavond blijft Quondam open voor het publiek tot 22u !!! We plannen een nocturne met spectaculaire vuurshows . Al jaren werd er gevraagd naar een herhaling van onze Midwinter editie anno 2012 .... de tijd is er rijp voor !!! Op zondag in de vooravond doen we dit nog even "lichtjes" over tot 19u.

"Quondam by night", zoals je het nog nooit zag...

Meer info (volgt nog) : www.quondam.be of via ons you tube kanaal

Aangepaste Openingsuren :

Zaterdag 24/10/20 van 12u00 - 22u00 (!!) en zondag 25/10/2020 van 12u00 - 19u00 (!!)

Bezoekersparking : 6 EUR/ voertuig - bij Busbouwer Van Hool, GPS adres : Burgemeester Hensstraat te Koningshooikt. Volg ook de grote, bruin/witte P-borden op de diverse toegangswegen.

Onder voorbehoud van wijziging aangaande de CORONA maatregelen (*) , op dat moment van kracht, vertrekken er elke 10 minuten doorlopend gratis pendelbussen van parking tot aan de ingang van Quondam. De eerste bus vertrekt om 11u45. Bussen rijden tot 45 min na sluiting richting parking.

(*) Mogelijk wordt er een kiss and ride zone aan de ingang voorzien, zodat enkel chauffeurs naar parking moeten rijden. Zij komen dan met de gratis pendelbus tot op het terrein.

Gratis fietsparking : onbewaakt , recht voor de ingang van Quondam op de Hemelshoek


Veelgestelde vragen

Hoe kan ik de organisator bereiken als ik vragen heb?

Je kan een mailtje sturen naar info@quondam.be of een berichtje laten via onze facebook pagina. Je krijgt steeds binnen de 24u een antwoord.

Zijn mijn reeds gekochte tickets voor de editie van mei 2020 nog geldig ?

Alle reeds gekochte tickets van mei zijn automatisch omgeboekt én geldig voor deze "special edition".

Zijn honden toegelaten ?

Honden zijn toegelaten, zij het ten allen tijde aan de leiband. De baasjes dienen ook voldoende poepzakjes bij te hebben én te gebruiken. Opgelet : weinig viervoeters weten het kanongebulder tijdens de veldslag en vuur te appreciëren. Denk dan ook steeds aan het welzijn van uw viervoeter.

Is Quondam rolstoel- en kinderbuggy-vriendelijk ?

De grasvelden zijn bij normaal, droog weer vlot toegankelijk. Er is een mindervalidetoilet voorzien aan het slagveld.


Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

't Hooghuys

Hemelshoek 235

2590 Berlaar

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen