€ 7,85

OOO#5 Poppel presenteert Clerks

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Filmhuis Klappei

klappeistraat 2

2060 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
De "Keuze van de Artiest"concerten in Filmhuis Klappei gaan vanaf heden door het leven onder de welluidende naam OOR OM OOG. Wees welkom!

Over dit evenement

Naast een Kempense gemeente met mooie kerk, staat Poppel sinds enkele jaren ook bekend als een indieband, die na enkele cassette-opnames nu ook al twee langspelers uit heeft. Afgelopen zomer scoorde Poppel een radiohit met "Listen", en deze boodschap brengen zij met een weemoedig, dromerig sfeertje naar het filmhuis, samen met de klassieke indiefilm Clerks.

In de debuutfilm van Kevin Smith volgen we een dag in het leven van Dante, een bediende van een kleine superette in het provinciale New Jersey. We luisteren mee naar zijn (vele) conversaties met Randal, de bediende van de nabijgelegen videotheek, en zien hoe hij omgaat met lastige en gefrustreerde klanten tijdens wat normaal zijn vrije dag zou zijn geweest. Smith draaide Clerks voor een appel en een ei. Hij filmde in zwartwit, maakte gebruik van de winkels waarin hij zelf werkte als locaties, beperkte camerabeweging tot een minimum en liet zijn eigen vrienden en kennissen acteren in de film. Het sloeg aan als een bom en zijn carrière was gemaakt: een filmografie waarin personages uit Clerks keer op keer zouden terugkeren. Vooral het komische stonerduo Jay en Silent Bob (gespeeld door Smith zelf) werd erg populair: zij figureerden in latere films als Mallrats en Dogma, en kregen zelfs een eigen spin-off avontuur Jay and Silent Bob Strike Back. Maar het begon allemaal bij Clerks, een absolute mijlpaal in de onafhankelijke filmproductie.

Meer info: https://ooromoog.wordpress.com/

Deuren: 19u30

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Filmhuis Klappei

klappeistraat 2

2060 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 1 dag voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen