Ontmoetingsdag Cultuursensitieve Zorg

Ontmoetingsdag Cultuursensitieve Zorg

Venster Acties en details

Verkoop beëindigd

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Thomas More - Campus Lier

99 Antwerpsestraat

2500 Lier

Belgium

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Een interactieve dag met ontmoetingen en input van ervaringsdeskundigen.

Over dit evenement

Ontmoeting 1: Preventie door inclusief en divers-sensitief te werken.

Khalid El Hatri oprichter van Young Fenix en zijn collega's gaan in gesprek met jullie over het belang van een inclusieve en divers-sensitieve maatschappij. Hoe doorbreken zij het stigma van mentale gezondheid?

Ontmoeting 2: Community based werken.

Samen met Catherine Pauwels, regio verantwoordelijke Antwerpen van Solentra VZW en klinisch psycholoog, gaan we aan de hand van casussen kijken hoe we de verschillende contexten en hun onderlinge relaties in kaart kunnen brengen. Daarnaast bespreken we het belang van het inzetten op het mobiliseren of activeren van figuren uit de verschillende contexten. Community based werken ziet de vluchteling in zijn context, is empowerend en cultuurcongruent.

Ontmoeting 3: Psycho-educatie en groepswerkingen.

Anouk Scheurmans, psycholoog en gedragstherapeut bij The Human Link, deelt haar kennis over hoe je een eerste gesprek aan gaat over psychologische hulp. Ze licht ook de verschillende projecten toe die ze doet om te werken rond trauma, angst en stress-gerelateerde klachten bij vluchtelingen.

Ontmoeting 4: Kruispuntdenken.

Khadija Talbi en Sarah De Bruyn van Ondersteuningsteam Allochtonen Antwerpen (OTA Antwerpen) leggen graag uit wat kruispuntdenken is. Ze gaan dieper in op het belang van kruispuntdenken in jouw contacten en begeleidingen van jongeren met een migratieachtergrond. Daarna gaan ze interactief aan de slag en pas je als deelnemer het kruispuntdenken toe op jezelf en een cliënt.

Ontmoeting 5: Een cultuursensitief beleid.

Jamal El Boujddaini en Inge Jacobs van De Touter VZW zijn zeer bekend in cultuursensitieve zorg op verschillende domeinen en lijnen. Ze laten je nadenken over hoe je de cultuursensitieve zorg eigen maakt binnen je organisatie.

Ontmoeting 6: Een cultuursensitieve houding.

Stefaan Plysier is psycholoog, auteur, spreker, vormingswerker, ... , zeg maar een duizendpoot in cultuursensitieve zorg en nu coördinator bij Steunpunt Geestelijke Gezondheid. Hij laat iedereen nadenken over je eigen handelen en welke impact dit kan hebben op anderen.

Datum en tijd

Locatie

Thomas More - Campus Lier

99 Antwerpsestraat

2500 Lier

Belgium

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen