Gratis

Ontmoeting met Fikri El Azzouzi: de verhalen die niet gehoord worden.

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Wereldhuis West-Vlaanderen

Hugo Verrieststraat 22 (ingang via Cichoreistraat)

8800 Roeselare

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Fikry El Azzouzi vertelt over zijn rol als schrijver om verhalen die niet gehoord worden in de schijnwerpers te zetten.

Over dit evenement

Fikry El Azzouzi is een van de meest originele stemmen in de Vlaamse literatuur.

In 2010 debuteerde hij met 'Het Schapenfeest', gevolgd door zijn doorbraakroman 'Drarrie in de nacht', waarmee hij in 2015 de Arkprijs van het Vrije Woord mee won.

'Nieuwe narratieven' brengen, daar is het hem om te doen. Geen vorm is hem daarvoor te min: naast romans schrijft hij columns en maakt theaterteksten. Of hij organiseert schrijfworkshops met leerlingen uit het beroepsonderwijs. Momenteel werkt hij aan een kinderboek en een film.

"Schrijven is altijd een vorm van protest", zo liet El Azzouzi optekenen begin 2021. "Zelfs als je in een tekst geen protest leest. Dat geldt vooral voor 'nieuwe ­Vlamingen', van wie al snel verwacht wordt dat ze het in hun werk over groot onrecht hebben. Daar niet aan beantwoorden, is hun vorm van protest."

Dit jaar won hij de Ultima voor Letteren, omwille van "zijn vertelkunst, die oude tradities met frisse en toegankelijke vormen verzoent. Hij wil een verteller zijn die betrokken is op de actuele problemen in ons taalgebied."

Fikry El Azzouzi vertelt tijdens deze lezing in het Wereldhuis over zijn maatschappelijke betrokkenheid, zijn hoopvolle verontwaardiging en zijn rol als schrijver om de verhalen die niet gehoord worden in de schijnwerpers te zetten.

Heb je op voorhand al vragen voor de spreker? Aarzel dan zeker niet om deze aan ons te bezorgen via dit formulier.

I.s.m. ARhus, Avansa en het Wereldhuis West-Vlaanderen

Er worden mogelijk sfeerbeelden (foto en video) gemaakt die gebruikt kunnen worden op de website, in nieuwsbrieven en/of sociale media van ARhus. Indien je dit niet wenst, kan je dit aangeven aan de fotograaf of ons dit op gelijk welk moment laten weten. Privacyverklaring

©Foto Jef van Eynde

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Wereldhuis West-Vlaanderen

Hugo Verrieststraat 22 (ingang via Cichoreistraat)

8800 Roeselare

Belgium

Kaart bekijken

{ _('Organizer Image')}

Organisator Kenniscentrum ARhus

Organisator van Ontmoeting met Fikri El Azzouzi: de verhalen die niet gehoord worden.

Kenniscentrum ARhus in Roeselare wenst terug te gaan tot dat wat bibliotheken in essentie zijn: plaatsen van kennisdeling, innovatie en creatie. ARhus is ervan overtuigd dat bibliotheken niet alleen culturele actoren zijn, maar transversale kennishubs. Naast de verdere uitbouw van een traditionele collectie (al dan niet gedigitaliseerd), besteedt ARhus veel aandacht aan het uitbouwen van een divers netwerk van actoren, die tegelijkertijd gebruiker en toeleverancier van 'kennis' zijn. Zo verzekert ARhus zich ervan steeds over state-of-the-art kennis te beschikken en dit vanuit een grote mate van betrokkenheid van alle stakeholders. ARhus beschouwt zijn geprivilegieerde rol als 'trusted partner' hierbij als een unieke troef.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen