Online initiatie Eerste Hulp bij Psychische Problemen (EHBP) - 2023

Venster Acties

Meerdere data

Online initiatie Eerste Hulp bij Psychische Problemen (EHBP) - 2023

Gratis online initiatie om - vanuit je rol als vriend, familie, buur, collega… - eerste hulp te bieden aan iemand met psychische problemen.

Door Rode Kruis-Vlaanderen

Waar en wanneer

Datum en tijd

za. 1 okt. 2022 01:00 - wo. 17 mei 2023 12:00 PDT

Locatie

Online

Over dit evenement

Hoe herken je dat iemand het moeilijk heeft?

Hoe vermijd je dat je zelf over je grenzen gaat?

Hoe kan de app Houvast je hierin ondersteunen?

In deze sessie “eerste hulp bij psychische problemen” van Rode Kruis-Vlaanderen zoomen we dieper in op het heel laagdrempelig, zonder diagnoses te stellen, herkennen van mogelijke signalen. Dit is een korte interactieve basisinitiatie met uitleg, oefeningen en tips om elkaar bij te staan maar ook je eigen grenzen hierin te stellen. We focussen hierbij op de eerste hulp en behandelen geen thema's in de diepte.

Je krijgt de deelnamelink (van Teams!) enkele dagen vooraf toegestuurd via mail. Niet ontvangen? Check je spam.

Is de inschrijving voor een specifieke opleiding afgesloten en wens je alsnog graag deel te nemen. Stuur dan een mailtje naar ehbp@rodekruis.be, we bekijken dan samen de mogelijkheden.

Opgelet! Deze sessie is er om andere (jong)volwassenen te helpen, niet voor zelfhulp. Dit is een initiatie, geen opleiding. Er is dus geen attest of brevet aan verbonden.

De Houvast-app zal ook aan bod komen tijdens de opleiding. Dit is een handige tool wanneer iemand uit jouw omgeving het moeilijk lijkt te hebben. Je kan deze gratis downloaden via de app-stores.

Over de organisator

Georganiseerd door
Rode Kruis-Vlaanderen