Nieuwe technologie? “Ja, maar…”

Nieuwe technologie? “Ja, maar…”

Venster Acties en details

Gratis

Datum en tijd

Locatie

ARhus (verdieping -1, Het Verzonken Kasteel)

De Munt 8

8800 Roeselare

Belgium

Kaart bekijken

Workshop over de voorwaarden voor artificiële intelligentie (AI)

Over dit evenement

Zelfrijdende auto’s, gezichtsherkenning, chatbots... Ben jij verbaasd en tegelijkertijd soms bezorgd over de razendsnelle technologische veranderingen? Zou je meer zicht en controle willen op de beslissingen die op dat vlak worden genomen? Dat kan in deze workshop!

We nemen artificiële intelligentie onder de loep. Je leert bij over deze nieuwe technologie én kan tegelijkertijd je bezorgdheden en aandachtspunten meegeven. Welke plaats wil je deze technologie geven in je leven? Onder welke voorwaarden? Hoe betrouwbaar moet de technologie zijn? Wat met je privacy? En wat met mogelijke nieuwe ongelijkheid die ontstaat door de technologie? Jouw mening telt, want met de uitkomsten van deze workshop gaan onderzoekers aan de slag!

Deze workshop maakt deel uit van ‘amai!’. Dit project betrekt het brede publiek bij technologische vernieuwing op vlak van AI en geeft het inspraak bij de keuzes die worden gemaakt. Voorkennis is niet nodig om aan de workshop deel te nemen.

Er worden mogelijk sfeerbeelden (foto en video) gemaakt die gebruikt kunnen worden op de website, in nieuwsbrieven en/of sociale media van ARhus. Indien je dit niet wenst, kan je dit aangeven aan de fotograaf of ons dit op gelijk welk moment laten weten. Privacyverklaring

i.s.m. Kenniscentrum Data & Maatschappij , Scivil, en Avansa Mid- en Zuidwest i.h.k.v. Dag van de Geletterdheid

Amai! is een project van het Kenniscentrum Data & Maatschappij en Scivil, het Vlaams Kenniscentrum voor Citizen Science, met steun van de Vlaamse overheid

© Kenniscentrum Data & Maatschappij

Delen met vrienden