€ 20,50

Evenementdetails

Artiesten

Artiesten

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Trix

Noordersingel 28-30

2140 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

De Amerikaanse rapper J.I.D. wordt wel eens de nieuwe Kendrick Lamar genoemd, hij tekende in 2016 op het label van J. Cole en werkte meermaals samen met Mac Miller.

Destin Route werd geboren in Atlanta als jongste zoon van zeven kinderen. Zijn bijnaam J.I.D kreeg ie van zijn grootmoeder omdat ie zich steeds zo gejaagd gedroeg ('jittery' in het Engels). En terecht, zo blijkt, want dat gejaag is ook in zijn raps te horen. Hij wordt gezien als één van de snelste rappers van het moment, en gebruikt zijn snelheid net als een tool in zijn tracks.

Van jongs af aan werd ie thuis ondergedompeld in muziek van Sly and The Family Stone en Earth, Wind & Fire, en niet veel later Jay-Z, Nas en Mobb Deep. Al die inspiratie nam ie mee in zijn eigen carrière die een kickstart kreeg toen hij opgepikt werd door J. Cole in 2016. Zijn eerste langspeler The Never Story werd een feit. Na een feature op Denzel Curry’s 'Sirens', zou ie trouwens normaal gezien op tour vertrekken met Thundercat en Mac Miller, maar die tour ging helaas niet door door het overlijden van Miller.

In het najaar van 2018 kwam J.I.D's tweede album Dicaprio 2 uit, waarop niet de minsten te horen zijn: van J. Cole zelf tot A$AP Ferg, Ella Mai, Joey Bada$$ tot Method Man. En ook op de mixtape Revenge of the Dreamers III - de compilatie van Dreamville - komt ie op heel wat tracks aan bod.

Pitchfork: "J.I.D’s hyper-enunciated, high-pitched whine of a flow is initially reminiscent of Kendrick Lamar’s, but that comparison feels narrow. J.I.D’s melodic instincts are strong, sharing ties with Isaiah Rashad and even, occasionally, Bone Thugs, and he has the ability to get jokes off even in the midst of triple-time rapping, a la Big L or Lil Wayne."​​​​​​​


Dit concert is een samenwerking met All Eyes On Hip Hop.

Delen met vrienden

Artiesten

Datum en tijd

Locatie

Trix

Noordersingel 28-30

2140 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen