Gratis

How to build a Data Architecture that Scales?

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
Hoe bouw je een data architectuur die staat voor long-term stabiliteit, agile werken en een duidelijke data governance visie?

Over dit evenement

Wat is de voedingsbron van onze digitale samenleving? Data. Denk maar aan online shopping, sociale media, livestreaming en smartphones. Ze generen allemaal een niet- aflatende stroom aan data. In combinatie met recente evoluties in artificiële intelligentie zal data in de toekomst ook autonome drones of zelfrijdende auto’s mogelijk maken.

Tot op vandaag is er geen all-in-one oplossing om de exponentieel groeiende berg aan data te verwerken. Het tegendeel is zelfs waar: het softwarelandschap rond dataverwerking is enorm gefragmenteerd door de steeds nieuwe(re) softwaretools die op de markt worden gebracht. Denk hierbij aan cloud, API-management, microservices, software-as-a-service (SaaS) of het ontelbare aantal nieuwe analytische databases die de laatste tijd gereleased werden.

De druk om snel businesscases te implementeren staat haaks op de stabiliteit op lange termijn, agile werken en een duidelijke data governance aanpak. Met andere woorden: er is binnen dataprojecten nood aan een duidelijke visie en strategie rond datamanagement en -integratie! Maar hoe begin je hieraan?

Een antwoord op deze vraag krijgen we van Piethein Strengholt, Chief Data Architect bij ABN Amro en auteur van het O’Reilly boek “Data Management at Scale”. Op basis van zijn persoonlijke ervaring in meerdere dataprojecten licht Piethein toe hoe je een modern, schaalbaar datalandschap kan bouwen. Zijn aanpak gaat uit van trends en technologieën zoals enterprise architecture, business architecture, software architecture, domain-driven design, application integration, microservices en cloud.

Je mag in dit webinar de nodige blueprints, principes, design patterns, observaties, voorbeelden en best practices verwachten. Piethein illustreert hoe je onnodig complexe en tightly coupled datalandschappen kan vermijden. Daarenboven zoomt hij in op hoe je datagedreven agility en controle in het DNA van je organisatie kan inbouwen. Het credo van Piethein is “start klein, evalueer de impact en verbeter”.

Biografie

Piethein Strengholt is als Principal Architect binnen ABN AMRO verantwoordelijk voor de vormgeving van de datamanagementarchitectuur. Hij heeft een passie voor technologie en publiceerde onlangs een boek gepubliceerd voor O’Reilly: ‘Data Management at Scale’.


		Afbeelding van How to build a Data Architecture that Scales?

Juvo

Juvo is opgericht in 2008 als een IT-consultingbedrijf in database technologie. 12 jaar later is Juvo uitgegroeid tot specialist in data in de brede zin van het woord. Juvo gelooft dat het juiste gebruik van data een competitief voordeel geeft voor zijn klanten. Het inspireert organisaties anders naar data te kijken, om sneller hun doelstellingen te realiseren.

Let's make data profitable!

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen