Het effect van FAKE NEWS op onze samenleving

Het effect van FAKE NEWS op onze samenleving

Venster Acties en details

€ 12

Datum en tijd

Locatie

Gazon

Warmoezeniersweg 20

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Maarten Schenk, medeoprichter van Lead stories, en Luc Pauwels, VRT-onderzoeksjournalist, gaan in gesprek met moderator Sjoukje Smedts.

Over dit evenement

Het internet en de sociale media worden op dit moment overspoeld met fake news over de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Bedrijven, journalisten en onderzoekers die het nieuws factchecken draaien overuren. Maarten Schenk, medeoprichter van het Amerikaanse bedrijf Lead Stories, traceert in real time wat viraal gaat en zoekt uit wat waar is en wat onzin. In zijn boek De Fake News Files neemt hij ons mee achter de schermen van fakenieuws: wie verspreidt het, waarom en hoe?

Maarten Schenk gaat in gesprek met Luc Pauwels. In zijn nieuwe boek Journalistiek in tijden van Fake News stelt de VRT-onderzoeksjournalist zichzelf de vraag ‘Doen we als mainstream media onze job wel goed genoeg?’. De uitbarsting van fake news en desinformatie vergiftigt de hele samenleving en is nog lang niet voorbij. Dit moet die mainstream media doen nadenken over hun houding en positie. Lopen ze zelf zo'n vlekkeloos parcours?

PRAKTISCHE INFORMATIE

Ticket: € 12 (inclusief zomerse cocktail ter waarde van € 7,5)

  • 19.00 uur: Ontvangst
  • 19.30 uur: Gesprek met Maarten Schenk en Luc Pauwels, gemodereerd door Sjoukje Smedts
  • 21.00 uur: Signeersessie

Lezers de boeken geven die ze altijd zochten, boeken de lezers geven die ze verdienen. Dát is de missie van Uitgeverij Lannoo die we ook de komende vakantie in de praktijk willen brengen. Met Lannoo zomert @Gazon brengen we een divers en boeiend aanbod zomerevents om er op uit te trekken, nieuwe dingen te ontdekken en bovenal te genieten.

Afbeelding van Het effect van FAKE NEWS op onze samenleving

Delen met vrienden

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen