GRAVALHALLA

Venster Acties

GRAVALHALLA

Een gravelride vol beleving op Vlaams-Brabants grondgebied, georganiseerd door Grit!, het gravelplatform van Grinta!. Supported by Cornet.

Door Grinta!

Waar en wanneer

Datum en tijd

zo. 13 aug. 2023 08:00 - 17:00 CEST

Locatie

Palm Breweries NV 3 Steenhuffeldorp 1840 Londerzeel Belgium

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.
Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Over dit evenement

  • 9 uren
  • eTicket voor mobiel

Wat? Een gravelride vol beleving op Vlaams-Brabants grondgebied, georganiseerd door Grit!, het gravelplatform van Grinta!.

Waar? Start en finish is in Steenhuffel bij Brouwerij Palm & De Hoorn, hofleverancier van Gravalhalla’s huisbier, Cornet.

Wanneer? Zondag 13 augustus. Start tussen 8 en 10 uur.

Afstand? 100 of 165 km (waarvan telkens 50% offroad).

Prijs? € 25

Gravalhalla is een nieuwkomer op de gravelkalender. Grit!, het gravelplatform van Grinta!, wou niet alleen mediapartner zijn van tal van gravelevents, het wilde ook zijn eigen gravelride op de kalender. Zo ontstond Gravalhalla, een nieuw gravelfeest in Vlaams-Brabant.

Pajottenland als speeltuin

Vanuit Steenhuffel duik je via de Brabantse kouters de Groene Rand rond Brussel in en ontdek je een offroad paradijsje in de schaduw van de hoofdstad. Hoe dieper je afzakt richting zuiden, hoe meer het landschap gaat glooien en hoe vaker je benen op de proef worden gesteld. De bevoorrading in Gooik zal vast en zeker welkom zijn. Hier in de buurt heb je de brede grindostrades en aardewegen trouwens voor het uitkiezen.

De korte(re) afstand: 100 km

Volstaat zo’n honderd kilometer gravel voor jou? Dan keer je vanuit Gooik terug richting Steenhuffel en rijg je nog een reeks bossen aan elkaar. Er staan passages in ondermeer het Liedekerkebos, het Kravaalbos en het Buggenhoutbos op het menu.

De lange afstand: 165 km

Ben jij een bikkel die niet vies is van wat extra kilometers én hoogtemeters? Pik de prachtige lus van 65 kilometer richting Hallerbos dan ook zeker mee. Via de boomgaarden en akkers rond Kester en Pepingen gaat het richting Zennevallei en de brede dreven van het Hallerbos. Werkelijk een stukje Pajottenland om duimen en vingers bij af te likken. Na de tweede bevoorrading in Gooik kan ook jij de terugrit naar Steenhuffel aanvatten.

Veel extra’s

Deelnemen aan Gravalhalla kost je € 25. Voor dat geld krijg je niet alleen een prachtig en uitdagend gravelparcours op je bord, voor elke deelnemer wordt daarbovenop ook voorzien: gratis koffie bij de start, ruime bevoorrading (inclusief Cornet Alcoholfree) in Gooik; Cornet Oaked of Corned Smoked én stevige snack bij aankomst in Steenhuffel. Sowieso zorgen we na afloop van jouw ride voor een leuk sfeertje met een DJ-set tussen 12 en 15 uur! Nog onder voorbehoud: mogelijkheid om op de start- en aankomstsite ook gravelbikes te testen.

Dikke merci aan onze partners

Cornet, Chimpanzee, Sportful, Toerisme Vlaams-Brabant

En verder

* Het is een open deur intrappen maar het dragen van een fietshelm is wel degelijk verplicht.

* Iedere deelnemer verklaart houder te zijn van een verzekeringspolis burgerlijke aansprakelijkheid 'derden'.

* Grinta! Publicaties bv is niet aansprakelijk voor gebeurlijke ongevallen.

Over de organisator

Georganiseerd door
Grinta!

Op www.ridetogether.be kan je al onze events terugvinden.