€ 35

EduNext On-Tour: Schoolbezoek Leefschool De Vlieger & De Studio in Oostende

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Leefschool De Vlieger

Rogierlaan 12

8400 Oostende

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Om je met eigen ogen te laten zien hoe andere scholen het aanpakken, bezoeken we tijdens EduNext On Tour innovatieve scholen in Vlaanderen of Nederland. De school geeft een korte toelichting over hun werking waarna er een rondgang is in de school. Hierbij is uitgebreid de mogelijkheid om vragen te stellen. Na de rondgang is er een reflectiemoment.On-Tour 19 november 2018

30 plaatsen beschikbaar

Een forum voor eigentijds leren

De leefschool De Vlieger, een Methodeschool met ervaringsgericht basisonderwijs, staat voor 4 basisprincipes: zelfstandig en verantwoordelijk werken, voldoende ruimte voor ieder kind, de kennis telt maar niet alleen de kennis, tempo varieert maar niet het niveau.

De Studio staat "voor eigentijds secundair onderwijs" dat jongeren inspireert en motiveert. Ze stimuleren jongeren om zelf initiatief te nemen en met beide voeten in de wereld te staan. Na drie jaar voorbereiding, het doornemen van wetenschappelijk onderzoek, het bezoeken van voorbeelden in binnen- en buitenland en vele nachtelijke discussies, startte de Studio in 2016. Het resultaat: een school waar jongeren graag vertoeven, waar leren interessant is, waar eigenaarschap de norm is en waar bottom-up werkt. En dat met een stevige geut rock ’n roll. U krijgt te zien hoe dit precies in zijn werk gaat.

Ben je benieuwd naar hoe een grote zelfstandigheid van de leerlingen hen beter voorbereid op het hoger onderwijs en hoe tegelijk hun motivatie en welbevinden stijgt? Kom dan zeker mee luisteren naar de leraren én leerlingen uit de leefschool (Basisonderwijs - Methodeschool) en De Stud!o (1e graad en eerste jaar 2e graad).

Programma

9.30: verzamelen met koffie en water

10 - 12u: Bezoek Basisschool De Vlieger (Oostende) met directeur Saar Trybou
Rogierlaan 12 - 8400 Oostende

Middaglunch (inbegrepen) in De Post

13 - 15u: Bezoek SO De Stud!o (Oostende) met directeur Lodewijck Jonckheere
Léon Spilliaertstraat 30 - 8400 Oostende


Veelgestelde vragen

Wat zijn de vervoers-/parkeermogelijkheden voor het evenement?

Er is niet meteen parking in de buurt. In de omliggende straten parkeren kan, maar zeker zorgen voor voldoende kleingeld voor de parkeermeter. 9-13u = 3 euro. 13-17u = 3 euro. Met de trein is het evenement gemakkelijk bereikbaar.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Leefschool De Vlieger

Rogierlaan 12

8400 Oostende

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen