Digital Champions! Vrouwen in de digitale wereld

Digital Champions! Vrouwen in de digitale wereld

Venster Acties en details

Verkoop beëindigd

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Becentral

10 Kantersteen

#12

1000 Brussel

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Conferentie georganiseerd in het kader van de cyclus "Homo Numericus: Hoe digitale technologie onze relatie met de wereld verandert".

Over dit evenement

Van 8 tot 30 november 2021 organiseren de Franse ambassade in België en het DG Digitale Transformatie van de FOD Beleid en Ondersteuning (FOD BOSA) een reeks conferenties onder de titel "Homo Numericus", die de bilaterale uitwisselingen over het thema van digitale technologie moeten versterken. Dit evenement wordt georganiseerd onder het toeziend oog van Mathieu Michel, Belgisch staatssecretaris voor Digitalisering, en Cédric O, Frans staatssecretaris voor Digitale Transitie en Elektronische Communicatie.

Enkele maanden voor het Franse voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie biedt dit initiatief België en Frankrijk de gelegenheid om van gedachten te wisselen over hun prioriteiten op digitaal gebied, en zo nieuwe mogelijkheden voor samenwerking op Europees niveau vast te stellen.

Dit evenement bestaat uit 7 debatten over de invloed van digitale technologie op onze samenleving, en de veranderingen die het teweegbrengt in sectoren zoals onderwijs, werk, politiek, gezondheid en cultuur.

"Homo Numericus" maakt deel uit van het programma van de FOD BOSA, de AI4Belgium-coalitie en het programma "Novembre numérique" van het Franse instituut.

De digitale en innovatiesector is booming, maar vrouwen zijn nog steeds ondervertegenwoordigd. Hoewel veel vrouwen hun ondernemerstalent hebben laten zien door innovatieve digitale start-ups te lanceren, zijn er maar weinig die het tot de top van 's werelds toonaangevende unicorns schoppen. Op school, waar de volgende generatie wordt voorbereid, zijn vrouwelijke studenten op het gebied van wetenschap en technologie nog steeds in de minderheid.

In het hart van BeCentral, Europa's eerste digitale campus, zullen hooggeplaatste mannen en vrouwen de oorzaken van deze onevenwichtigheid in vraag stellen en met het publiek delen welke initiatieven zij hebben genomen om professionele gelijkheid te bevorderen. Kwesties in verband met de opleiding en socialisatie van de vrouwelijke studenten en leiders van morgen, alsmede de toegankelijkheid van nieuwe beroepen (onderwijs- en beroepskeuzevoorlichting, aanwervingsmethoden) zullen aan de orde komen tijdens deze conferentie, die een overzicht zal bieden van de beste vrouwelijke succesverhalen en van alles wat nog moet worden gedaan.

Datum en tijd

Locatie

Becentral

10 Kantersteen

#12

1000 Brussel

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen