€ 2,50 – € 5

Digidokter: Spotify e.a. muziekstreamingdiensten en podcasts

Venster Acties en details

€ 2,50 – € 5

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

ARhus (atelier 3, verdieping 3)

De Munt 8

8800 Roeselare

Belgium

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Geen refunds

Beschrijving van het evenement
Muziek beluisteren via streaming is in opmars. De Digidokter vertelt je er alles over.

Over dit evenement

Tijdens de Digidokter-sessies krijg je in een ongedwongen, informele sfeer een korte uitleg over een boeiend ICT-onderwerp. Daarna volgt een 'spreekuur' waarin je allerhande – ook ‘domme’ – vragen kunt stellen. Je eigen laptop, tablet of smartphone meebrengen mag, maar hoeft niet. Een initiatief van ARhus i.s.m. Avansa MZW.

Verzamelwoede lijkt van alle tijden en de muziekindustrie heeft er decennialang handig op ingespeeld. Maar in een 'altijd-online'-wereld waarin we ons vandaag bevinden is het lokaal hamsteren van bestanden steeds meer een futiele onderneming.

Toegang in plaats van bezit, dat lijkt het nieuwe model te worden. In 2008 zag Spotify het levenslicht en vandaag is deze met circa 300 miljoen gebruikers uitgegroeid tot de dominante muziekstreaming-dienst (althans in de EU).

In deze Digidokter-sessie tonen we de belangrijkste functies en handigheden van Spotify en leggen we uit hoe Spotify erin slaagt om onze muzieksmaak zo goed te leren kennen. Je ziet ook hoe je in de app radiozenders en ‘podcasts’ kan beluisteren. En we vergelijken Spotify uiteraard ook met de belangrijkste concurrentie (Apple Music, YouTube Music, Deezer, TIDAL, …).

Tot slot bekijken we een aantal producten om media thuis te streamen (bluetooth speakers, Sonos,? ...). Wat kunnen we concreet met deze apparaten doen? Is het nodig om een dure investering te doen of zijn er goedkopere alternatieven? De Digidokter maakt je wijzer.

Heb je op voorhand al vragen voor de spreker? Aarzel dan zeker niet om deze aan ons te bezorgen via dit formulier.

Er worden mogelijk sfeerbeelden (foto en video) gemaakt die gebruikt kunnen worden op de website, in nieuwsbrieven en/of sociale media van ARhus. Indien je dit niet wenst, kan je dit aangeven aan de fotograaf of ons dit op gelijk welk moment laten weten. Privacyverklaring

©Foto via Rawpixel

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

ARhus (atelier 3, verdieping 3)

De Munt 8

8800 Roeselare

Belgium

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Geen refunds

{ _('Organizer Image')}

Organisator Kenniscentrum ARhus

Organisator van Digidokter: Spotify e.a. muziekstreamingdiensten en podcasts

Kenniscentrum ARhus in Roeselare wenst terug te gaan tot dat wat bibliotheken in essentie zijn: plaatsen van kennisdeling, innovatie en creatie. ARhus is ervan overtuigd dat bibliotheken niet alleen culturele actoren zijn, maar transversale kennishubs. Naast de verdere uitbouw van een traditionele collectie (al dan niet gedigitaliseerd), besteedt ARhus veel aandacht aan het uitbouwen van een divers netwerk van actoren, die tegelijkertijd gebruiker en toeleverancier van 'kennis' zijn. Zo verzekert ARhus zich ervan steeds over state-of-the-art kennis te beschikken en dit vanuit een grote mate van betrokkenheid van alle stakeholders. ARhus beschouwt zijn geprivilegieerde rol als 'trusted partner' hierbij als een unieke troef.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen