Digidokter: Foto’s beheren met Google foto’s

Digidokter: Foto’s beheren met Google foto’s

Venster Acties en details

€ 2,50 – € 5

Datum en tijd

Locatie

ARhus (verdieping -1)

De Munt 8

8800 Roeselare

Belgium

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Geen refunds

Tijdens de Digidokter-sessies krijg je in een ongedwongen, informele sfeer een korte uitleg over een boeiend ICT-onderwerp.

Over dit evenement

Met de dienst Google Foto’s kan je gratis en automatisch foto's opladen. Google analyseert deze foto's en voegt op de achtergrond trefwoorden toe. Hierdoor kan je snel foto’s terugvinden op datum of trefwoord. Je hoeft ook niet langer zelf je foto's te back-uppen, te organiseren, in mapjes onder te verdelen of trefwoorden toe te voegen. Dat gebeurt allemaal automatisch en de ordening is veel systematischer dan manueel mogelijk is.

In deze Digidokter-sessie demonstreren we hoe je de app installeert en configureert, en we bekijken ook hoe je via de webomgeving (op je laptop/PC) courante fotobewerkingen uitvoert. Het voordeel van een clouddienst als Google Foto’s is dat je heel makkelijk kan switchen van smartphone naar laptop en omgekeerd.

We leggen je ook uit welke gevolgen het gebruik van Google Foto’s heeft voor je online privacy.

Tijdens de Digidokter-sessies krijg je in een ongedwongen, informele sfeer een korte uitleg over een boeiend ICT-onderwerp. Daarna volgt een 'spreekuur' waarin je allerhande – ook ‘domme’ – vragen kunt stellen. Je eigen laptop, tablet of smartphone meebrengen mag, maar hoeft niet. Een initiatief van ARhus i.s.m. Vormingplus MZW.

© Unsplash

Er worden mogelijk sfeerbeelden (foto en video) gemaakt die gebruikt kunnen worden op de website, in nieuwsbrieven en/of sociale media van ARhus. Indien je dit niet wenst, kan je dit aangeven aan de fotograaf of ons dit op gelijk welk moment laten weten. Privacyverklaring

Delen met vrienden