Digidokter: Cloudopslag: welke dienst, welke limieten?

Venster Acties

Digidokter: Cloudopslag: welke dienst, welke limieten?

Tijdens de Digidokter-sessies krijg je in een ongedwongen, informele sfeer een korte uitleg over een boeiend ICT-onderwerp.

Door Kenniscentrum ARhus

Waar en wanneer

Datum en tijd

za. 6 mei 2023 10:15 - 12:15 CEST

Locatie

ARhus (verdieping -1) De Munt 8 8800 Roeselare Belgium

Beleid voor refunds

Geen refunds

Over dit evenement

  • 2 uren
  • eTicket voor mobiel

Dankzij cloudopslagdiensten als Dropbox, Google Drive, OneDrive en iCloud kan je je bestanden ‘in de cloud’ opslaan. Deze bestanden zijn dan meteen ook overal én vanaf eender welk apparaat toegankelijk. Wanneer je een bestand wijzigt, wordt het automatisch bijgewerkt op elk apparaat waarop je het bijbehorende programma of de app hebt geïnstalleerd. Zo beschik je altijd over de laatste versie.

In deze Digidokter-sessie:

  • Leggen we jou uit hoe dergelijke cloudopslagdiensten werken
  • Tonen we jou de mogelijkheden en eventuele beperkingen
  • Geven we jou tips en trucs bij het gebruik ervan

Tot slot zoomen we nog kort in op 'Google Foto's' (Android/iOS). Deze dienst is er specifiek op gericht om foto's en video’s te bewaren/beheren (eerste 15 GB cloudopslag bij Google is gratis). Google analyseert deze foto's en voegt op de achtergrond trefwoorden toe. Je hoeft niet langer zelf je foto's te backuppen, te organiseren, in mapjes onder te verdelen, of trefwoorden toe te voegen.

Digidokter van dienst is Evy Vandewalle. Heb je op voorhand al vragen voor haar? Aarzel dan zeker niet om deze aan ons te bezorgen via dit formulier.

Tijdens de Digidokter-sessies krijg je in een informele sfeer een verrijkende uitleg over een boeiend ICT-onderwerp. Na de uitleg en demo’s kan je ook zelf vragen stellen. Zo doe je heel wat kennis op om thuis mee aan de slag te gaan. Je eigen laptop, tablet of smartphone meebrengen mag, maar hoeft niet. Je kan tijdens de uiteenzetting gerust zaken uitproberen op je eigen toestel, maar er is helaas geen tijd voor individuele begeleiding. Daarvoor kan je terecht bij onze Digie Cafés.

Een initiatief van ARhus i.s.m. Avansa Mid- en Zuidwest. Een overzicht van alle sessies vind je op onze websitekalender.

Er worden mogelijk sfeerbeelden (foto en video) gemaakt die gebruikt kunnen worden op de website, in nieuwsbrieven en/of sociale media van ARhus. Indien je dit niet wenst, kan je dit aangeven aan de fotograaf of ons dit op gelijk welk moment laten weten. Privacyverklaring

Over de organisator

Georganiseerd door
Kenniscentrum ARhus

Kenniscentrum ARhus in Roeselare wenst terug te gaan tot dat wat bibliotheken in essentie zijn: plaatsen van kennisdeling, innovatie en creatie. ARhus is ervan overtuigd dat bibliotheken niet alleen culturele actoren zijn, maar transversale kennishubs. Naast de verdere uitbouw van een traditionele collectie (al dan niet gedigitaliseerd), besteedt ARhus veel aandacht aan het uitbouwen van een divers netwerk van actoren, die tegelijkertijd gebruiker en toeleverancier van 'kennis' zijn. Zo verzekert ARhus zich ervan steeds over state-of-the-art kennis te beschikken en dit vanuit een grote mate van betrokkenheid van alle stakeholders. ARhus beschouwt zijn geprivilegieerde rol als 'trusted partner' hierbij als een unieke troef.

€ 2,50 – € 5