Digidokter: Backups, zo kan het automatisch en zorgenvrij

Digidokter: Backups, zo kan het automatisch en zorgenvrij

Venster Acties en details

€ 2,50 – € 5

Datum en tijd

Locatie

ARhus (verdieping -1)

De Munt 8

8800 Roeselare

Belgium

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Geen refunds

Tijdens de Digidokter-sessies krijg je in een ongedwongen, informele sfeer een korte uitleg over een boeiend ICT-onderwerp.

Over dit evenement

“Spijt komt altijd te laat.” Iedereen kent het verhaal van de gecrashte harddisk. Van de gestolen laptop. Van de smartphone in het toilet. Maar als je de mensen vraagt of zij ergens een reservekopie van hun data hebben, dan is het antwoord vrijwel altijd “nee”. Voorgoed verdwenen zijn de gegevens: foto’s, video's, documenten, e-mails, contactpersonen, telefoonnummers.

In deze Digidokter-sessie gaan we eerst na waar jouw (belangrijkste) gegevens zich bevinden. Je zal versteld staan hoe versnipperd die gegevens vaak opgeslagen zijn: op veel verschillende apparaten en bij veel verschillende diensten.  

Daarna behandelen we de meest elementaire backup-maatregel: zorgen dat je belangrijkste gegevens op minstens twee opslagplaatsen bewaard worden. Dat kan door geregeld manueel te kopiëren, of automatisch met behulp van cloudsynchronisatiediensten.

Ten slotte stippen we de mogelijkheid aan van volwaardige - maar iets complexere - backup-methodes op Windows 10 en Android. We leggen ook het onderscheid uit tussen backups (jouw persoonlijke data) en systeemherstel.

Tijdens de Digidokter-sessies krijg je in een ongedwongen, informele sfeer een korte uitleg over een boeiend ICT-onderwerp. Daarna volgt een 'spreekuur' waarin je allerhande – ook ‘domme’ – vragen kunt stellen. Je eigen laptop, tablet of smartphone meebrengen mag, maar hoeft niet. Een initiatief van ARhus i.s.m. Avansa Mid- en Zuidwest.

Er worden mogelijk sfeerbeelden (foto en video) gemaakt die gebruikt kunnen worden op de website, in nieuwsbrieven en/of sociale media van ARhus. Indien je dit niet wenst, kan je dit aangeven aan de fotograaf of ons dit op gelijk welk moment laten weten. Privacyverklaring

Delen met vrienden