Dietrich Henschel & Piet Kuijken - Levensliederen van Beethoven en Schubert

Dietrich Henschel & Piet Kuijken - Levensliederen van Beethoven en Schubert

Venster Acties en details

€ 12 – € 20

Datum en tijd

Locatie

Ryelandtzaal

3 Achiel van Ackerplein

8000 Brugge

Belgium

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Dietrich Henschel & Piet Kuijken - Levensliederen van Beethoven en Schubert

Over dit evenement

Niet alleen Schubert schreef levensliederen; ook Beethoven schreef liederen vol verlangen en tederheid waarin de roep om de geliefde en de wanhoop van het onzekere hart doorklinken. Met liederen als An die Hoffnung, Adelaide en An die ferne Geliebte belandt dit door Dietrich Henschel samengestelde liedrecital via de poëzie van Goethe en Metastasio bij enkele van de meest pakkende liederen van Franz Schubert.

De gouden combinatie van muziek en woord komt bij beide componisten op eenzame hoogten te staan. Daarbij leent de pianoforte uit Schuberts tijd zich als geen ander instrument om de liefdevolle intimiteit, vertelkracht en retoriek maximaal te ondersteunen en tot uiting te brengen.

Dietrich Henschel maakte zijn professionele debuut tijdens de Münchener Biennale van 1990. Vervolgens was hij een paar jaar lid van het zangersensemble van het Theater Kiel, waar hij hoofdrollen zong in onder andere Monteverdi’s L’Orfeo en Henze’s Der Prinz von Homburg.

De in Berlijn geboren zanger werd daarnaast steeds vaker geëngageerd door grote operahuizen als de Staatsoper Berlin, het Teatro Real in Madrid en De Nationale Opera in Amsterdam. Bij de Opéra de Lyon werkte hij mee aan de productie van Busoni’s Doktor Faust, waarvan de cd-opname werd bekroond met een Grammy.

Dietrich Henschel is actief als lied- en oratoriumzanger.

Delen met vrienden