De diversiteit van burn-out: Primaire aspecten

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

BluePoint (ALM)

Filip Williotstraat 9

2600 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Over het evenement

Tijdens hun workshop gaan gastprekers Annelies Brewaeys en Audrey Eertmans dieper in op welzijn in de breedste zin van het woord. Zowel het wettelijk kader als de redenen waarom bedrijven rond welzijn werken, komen hier aan bod. Door modellen en principes aan te reiken, geven ze houvast in hoe een welzijnsbeleid evidence based kan opgebouwd worden.

Pulso heeft een evidence based aanbod van diensten voor een​​​​​ geïntegreerd beleid rond welzijn op het werk, in de ruimste zin ​​​​​van het woord. Pulso Europe telt een 30-tal vaste medewerkers en​​​ kan ook rekenen op een netwerk van een 350-tal gespecialiseerde​​​​ counselors en coaches in de Benelux en Frankrijk.

Over de najaarsreeks 'de diversiteit van burn-out'

Het absenteïsme op de Belgische werkvloer neemt steeds feller toe. Op nauwelijks tien jaar tijd steeg het kort (minder dan 1 maand) en lang (langer dan 1 maand) ziekteverzuim met zomaar even 33%. Tegenwoordig laat gemiddeld 8% van de medewerkers zich even niet meer zien op het werk. Dat het aantal langdurig zieken tegenover tien jaar geleden met meer dan de helft (+49%) is gestegen, is best alarmerend.

De oorzaak van het verzuim?
Naast fysieke klachten merkt iets meer dan helft van de medewerkers (55%) dat hun concentratievermogen vermindert en wordt 38% ook een gevoel van stress gewaar (met symptomen als angst, slaapstoornissen, vermoeidheid). 83.51% van de gevallen van zich slecht voelen op de werkplek vindt hoofdzakelijk zijn oorsprong in het werk - met werkdruk, gebrek aan ondersteuning en erkenning de meest vernoemde problemen. De rol van de manager alsook HR bij stresspreventie en het terugdringen van ziekteverzuim is dus essentieel: het belang van stresspreventie neemt steeds sneller toe. Toch loopt het in de praktijk nog vaak mis waardoor al die inspanningen razendsnel tenietgedaan worden. Het in kaart brengen van de risicofactoren en het uitwerken van een stressbeleid is dus een goed idee, waarbij Vocap je graag tools en inzichten aanreikt in de najaar seminaries. De juni sessie rond de Burn-out assessment tool (BAT) bracht een eerste inzicht. Om verder te gaan met:

U kunt eveneens aan een sterk gereduceerd tarief inschrijven op het volledige programma.

Datum en tijd

Locatie

BluePoint (ALM)

Filip Williotstraat 9

2600 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Restituties tot 7 dagen voor evenement

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen