Cuadro flamenco

Venster Acties

Cuadro flamenco

Tijdens deze eerste voorstelling neemt danseres Saïdjah La Zambra ons mee op reis naar de traditionele Zuid-Spaanse flamencocultuur.

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

Ontmoetingscentrum Zaal der Rozen Hoornstraat 90 8340 Sint-Rita Belgium

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Beleid voor refunds

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.
Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Over dit evenement

  • 2 uren
  • eTicket voor mobiel

De basis van de flamenco vormt de cante flamenco, de flamencozang. In de meest eenvoudige uitvoering wordt de cante vaak met een ritmisch geklop begeleid door te kloppen met de knokkels op tafels, te tikken met een stok op de grond, door het knippen in de vingers of met klappen in de handen. Ofschoon de zang (cante) uiteindelijk door veel klassieke instrumenten als fluit, piano, viool en cello kan worden begeleid, blijft dit in de praktijk meestal de flamencogitaar.

De cante flamenco wordt ondersteund door de baile flamenco, de expressief-ingetogen flamenco-dansstijl die zich kenmerkt door krachtige gratie en vaak ingewikkelde handbewegingen en voetenwerk.

De flamenco-muziek wordt doorgaans niet genoteerd, maar net als veel andere volksmuziek oraal en via overlevering aan de volgende generatie doorgegeven. Kenmerkend is dat iedere generatie de muziek verrijkt door er nieuwe elementen aan toe te voegen.

Tijdens deze voorstelling gaan we op flamencoreis door de belangrijkste steden van Andalusië: van Extremadura tot Huelva, via Malaga, Sevilla, Cadiz en Jerez de la Frontera.

Uitvoerders: Saïdjah La Zambra (dans) - José-Luís Domínguez (gitaar) - Antonio Paz (zang)