€ 99,99

Conferentie Onderzoeksjournalistiek 2020

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement
Kritisch in Crisistijd | Onderzoeksjournalistiek als de angst regeert

Over dit evenement

Juist in een jaar waarin alles stil kwam te liggen, het miljarden euro’s aan corona steun regenden, WOB-verzoeken onbeantwoord bleven en waarin de journalistiek soms zelf in vraag werd gesteld – zijn ‘ze’ wel kritisch genoeg? – is het belangrijk om te reflecteren op het onderzoeksjournalistieke jaar 2020. Al die thema’s komen aan de orde tijdens deze conferentie.

We hebben indrukwekkende keynote-speakers en trainers uit binnen- en buitenland bereid gevonden te onderwijzen in het onderzoeken van farmaceuten en de zorgwereld.

Adam Tooze, professor aan Colombia University, trapt voorafgaand aan de conferentie op 25 november af met een online keynote. Hij heeft de gevolgen van vorige financiële crises diepgaand geanalyseerd. Welke fouten maakten journalisten in die crisis? Welke lessen vallen hieruit te trekken voor de huidig coronacrisis?

De VVOJ zet in op een interactieve, online conferentie: alle sessies worden live gestreamd en kunnen allemaal teruggekeken worden. Op 26 november in de ochtend start de conferentie met een plenair programma met een keynote van onder andere ‘Medical Investigative Journalist’ Jeanne Lenzer en Sheila Sitalsing, de schrijver van het VVOJ-essay dit jaar. De rest van de dag zit vol praktische sessies, inspirerende lezingen en online debatten waarbij constant interactie wordt gezocht met het online publiek. De dag wordt feestelijk afgesloten om te vieren dat 2020 opnieuw een belangrijk jaar was voor de onderzoeksjournalistiek. Het programma is te vinden op onze conferentiesite.

Deze conferentie voelt gezien de tijden waarin we leven belangrijker dan ooit. Daarom hebben we besloten dat die in beginsel gratis toegankelijk moet zijn voor alle leden van de vereniging. We bieden de mogelijkheid om een vrijwillige donatie te doen, want zo’n conferentie is wel gratis, maar niet goedkoop. Niet-leden betalen 99 euro voor een ticket.

Bij het bestellen van het ticket kan aan het begin een promotiecode worden ingevoerd. Leden vullen hier hun lidnummer in. Dit geeft 100% korting op de ticketprijs. Niet leden die via hun eigen organisatie een code hebben gekregen, vullen ook daar hun promotiecode in en krijgen dan de afgesproken korting.

Word lid, of donateur

De VVOJ is een vereniging van, voor en door journalisten. Ben je journalist, student of docent journalistiek en voel je je aangesproken door onze doelstellingen en activiteiten? Sluit je dan bij ons aan.

Als VVOJ-lid maak je deel uit van een netwerk van journalisten die kritische en diepgravende journalistiek belangrijk vinden. In dit netwerk kun je kennis en vaardigheden uitwisselen en samenwerking zoeken. Ook krijg je een aanzienlijke korting op de VVOJ Conferentie Onderzoeksjournalistiek en kun je voordelig deelnemen aan andere activiteiten. Leden krijgen het VVOJ Essay.

De contributie bedraagt €60 per kalenderjaar (€25 voor studenten).

Het VVOJ-lidmaatschap staat open voor:

  • journalisten die werken (in loondienst of als freelancer) voor Nederlandstalige media;
  • gepensioneerde journalisten;
  • docenten en studenten journalistiek.

Na de aanmelding volgt een lichte ballotage.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen