Bootcamp: Python voor beginners (traject van 3 sessies)

Venster Acties

Bootcamp: Python voor beginners (traject van 3 sessies)

Bootcamp - Python voor beginners: Een zesdelig traject voor CoderDojo Belgium Coaches op 5/10,12/10 en 19/10.

Waar en wanneer

Datum en tijd

Locatie

Digitale Wolven Uitbreidingstraat 2 2600 Antwerpen Belgium

Kaart en routebeschrijving

Zo werkt het

Over dit evenement

Bootcamp: Python voor beginners

Dit is een driedelig traject. Kunnen deelnemen aan alle data is noodzakelijk en plaatsen zijn beperkt! De bootcamp zal doorgaan op woensdagavond, drie weken opeenvolgend: 5/10, 12/10 en 19/10. Na de inschrijving krijg je een Google Meet voor alle data, zodat je dit in je agenda kan blokkeren.

In 2023 is er de mogelijkheid om een opvolgtraject van 3 sessies te volgen.

Wat is Python?

Python is een algemeen bruikbare programmeertaal met een relatief lage drempel. De instructies zijn uitgedrukt in eenvoudig Engels. Tegenwoordig is Python extra in trek door de link met machine learning en artificial intelligence. Maar voor onze dojo’s is het extra leuk dat we op vrij eenvoudige wijze robotjes, autotjes en dergelijke rechtstreeks kunnen aansturen. Dat geeft altijd een extra dimensie aan programmeren.

Python @ CDJ

Tijdens de workshops/sessies van CoderDojo komt Python prima tot zijn recht als opstap naar een echte professionele programmeeromgeving. Python is tekst-based, en dus niet met blokjes zoals Scratch, Blockly. Kinderen vanaf ongeveer 12 jaar kunnen er snel mee aan de slag. Voor de coaches is vlot met een PC kunnen omgaan een vereiste.

De driedaagse is zo opgevat dat zij aan de deelnemers een directe, praktische toepassing van python voorstelt zonder overbodige theorie. Daarmee bedoelen we dat de oefeningen onmiddellijk bruikbaar zijn in een dojo omgeving, en uiteraard zelf uit te breiden.

We voorzien interessante voorbeelden in drie domeinen: tekstuele python programma's, Turtle grafische ontwerpen en micro:bit programma's en spelletjes.

Bij interesse kunnen vervolgdagen worden ingepland, met python is er altijd iets nieuws te beleven.

Inhoud traject

Het traject staat in zoverre vast, dat we uiteraard de basics van Python coveren, in functie van oefeningen die we in een dojo-situatie kunnen gebruiken. Vele oefeningen zowel tekstueel als met de micro:bit, vormen de basis van succes. Eenvoudige oefeningen, maar ook uitbreidbaar als je met een groep zit die “meer” wil.

Doelpubliek

CoderDojo Coaches en Leads met enige kennis Engels en uiteraard affiniteit met programmeren en het gebruik van een PC.

Doelstelling

Na de cursus ben je als Coach in staat om je Ninja’s te helpen met het gebruik van Python. De syntax heeft voor jou weinig geheimen . Je kan debuggen. Je weet waar je op zoek moet gaan naar verdere documentatie. Je hebt materiaal op zak waarmee je je Ninja’s enthousiast kan maken voor Python.

Benodigdheden

  • Eigen computer met Windows, Mac of Linux
  • Administrator rechten om Python 3.10, Teams en Mu te installeren :
  • Python : https://www.python.org/downloads/
  • MU: https://codewith.mu/en/download
  • 6 avonden tijd om de sessies te kunnen volgen
  • Tussenin een beetje tijd om thuis oefeningen te maken

Locatie

De cursus zal plaatsvinden bij Digitale Wolven in Berchem(Antwerpen).

We respecteren jouw privacy

CoderDojo is fun en we delen dat graag met de wereld. Tijdens onze activiteit bestaat de kans dat we foto’s nemen die op sociale media zouden kunnen verschijnen achteraf. Het kan dus zijn dat jij gefotografeerd of gefilmd wordt tijdens een van deze activiteiten. We gebruiken deze footage niet zonder jouw toestemming. Als je liever geen foto’s van jezelf gebruikt ziet worden, kan je dit aangeven in je registratie. Natuurlijk respecteren we je data.