Bootcamp CityFlows

Venster Acties

Bootcamp CityFlows

Bootcamp georganiseerd door imec waarin mobiliteitsexperten van verschillende steden de analysetoolbox leren gebruiken.

Door imec

Waar en wanneer

Datum en tijd

di. 27 jun. 2023 13:00 - 17:00 CEST

Locatie

De Krook Miriam Makebaplein 1 9000 Gent Belgium

Agenda

Intro over CityFlows + demo van de toolbox door imec

De beleidsuitdagingen & databronnen door verschillende steden

Aan de slag met de toolbox (inclusief begeleiding)

Over dit evenement

  • 4 uren
  • eTicket voor mobiel

Binnen het CityFlows-project is er een analysetoolbox ontwikkeld. In die toolbox worden de databronnen per stad opgeladen zodat de mobiliteitsexpert analyses kan uitvoeren op een juiste en wetenschappelijk verantwoorde manier. De expert kan bijvoorbeeld een analyse doen van de situatie vóór en na een beleidsaanpassing (bijvoorbeeld de invoering van een schoolstraat). Tijdens de bootcamp leren steden kennismaken met de toolbox en worden ze begeleid om er zelf mee aan de slag te gaan. Imec zal de toolbox voorzien inclusief de open data voor de toolbox. De steden kunnen de toolbox echter ook met hun eigen datasets voorzien. Hoe het werkt wordt allemaal besproken op de workshop aan de hand van een interactieve aanpak.

De toolbox alvast testen? Dat kan!

https://demo.cityflows.imec-apt.be/

User: demo

Password:  demo1234

Over de organisator

Georganiseerd door
imec

Als wereldvermaard onderzoekscentrum gelooft imec in de bijdrage van technologie aan een betere toekomst. Lokaal brengen we die visie in de praktijk door bedrijven en overheden te ondersteunen bij hun duurzame innovatie.

Imecs onderzoek omvat geavanceerde halfgeleidertechnologie en siliciumfotonica, oplossingen voor slimme gezondheidzorg, duurzame energie, duurzame mobiliteit en slimme steden, artificiële intelligentie, 5G-communicatie en sensortechnologieën en nog veel meer. Lokaal zet imec zijn expertise en industrieel netwerk in om duurzame maatschappelijke impact in Vlaanderen te creëren. Zo ondersteunt imec zowel kleinere organisaties die over beperkte R&D-middelen beschikken als grotere bedrijven in hun innovatieproces.

Imec draagt als strategisch onderzoekscentrum en actieve speler in netwerkorganisaties en sectorfederaties bij aan het innovatienetwerk in Vlaanderen door de publieke sector, overheden en bedrijven in Vlaanderen samen te brengen, de uitwisseling van open data mogelijk te maken, en kennisuitwisseling te stimuleren.