€ 15,50

BITTER: FATIMA AL QADIRI + MARIE DAVIDSON

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Trix

Noordersingel 28-30

2140 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

bitter’ laat de spannendste acts uit de hedendaagse elektronische muziek echte liveshows spelen. Van atmosferische minimal en duistere elektronica tot abstracte ritmes en gloedvolle synths. Na vier geslaagde edities laat je je opnieuw meevoeren op de interessantste bits en bytes van het moment, op zaterdag 19 oktober 2018, met twee absolute queens uit de scene.

FATIMA AL QADIRI

De onconventionele producer Fatima Al Qadiri, geboren in Dakar en opgegroeid in Koeweit, woonde jaren in New York en verhuisde zopas naar Berlijn. Een vrouw van de wereld, dunkt ons. En zo klinkt ze ook. Bekend om haar politieke thema's, brengt ze Arabische muziek in hedendaagse elektronische genres à la grime, minimal en footwork. Verwacht live een bom van een show, met krachtige visuals en het schoolvoorbeeld van een immens creatieve artiest die politieke concepten aan het licht van de elektronische scene brengt.

MARIE DAVIDSON

Ze zou oorspronkelijk een klassiek geschoolde violiste worden, die Marie Davidson (1/2e van Essaie Pas). Maar ze verloor haar passie in de analoge elektronische muziek en werd de patenthouder van Montreal's minimalistische synthpop. Gewapend met een arsenaal aan synths, recorders, drum samplers en meer snoepjes waar de doorwinterde muziekfanaat van zou watertanden, laat ze techno, house, synthpop en italo disco heerlijk in elkaar overvloeien. Live brengt ze dat alles in een theatraal spel tussen video projecties, haar donkere sounds en datzelfde soort humor.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Trix

Noordersingel 28-30

2140 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen