761,29 €

Venster Acties en details

761,29 €

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Zaal Zirkus

Zirkstraat 36

2000 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

Beschrijving van het evenement
Het anders leren zien, voelen en bewust worden door middel van lichamelijke en mentale beheersing in spel en drama.

Over dit evenement

Hoe het lichaam bewust maken, beheersen en aanwenden om gestalte te geven aan een personage? Hoe van daaruit werken aan de transformatie van ‘de speler’ naar de heelwording van 'het personage’? Het 'worden' niet 'spelen'.

Deze methodiek steunt op tekst- en bewegingsleer, improvisatietechnieken en de identificatie met repertoireteksten. We volgen een aantal elementen van Laban (ruimte en lichaam), method-acting dmv impro- en (eigen) teksten en commedia dell'arte. Ook maken we gebruik van psychologische oefeningen ter ondersteuning van zelfbewustwording en zelfverwerkelijking. Hier ligt de nadruk op de confrontatie met je innerlijke zelf en hoe deze kracht aan zelfkennis te gebruiken op de scène.

De verworven kennis en ervaring die tijdens het lesjaar wordt opgedaan zal verder uitgewerkt worden naar de echte praktijk - dit door samen met de cursisten en docenten een theatervoorstelling te creëren die als eindopdracht van het lesjaar aan het publiek (familie en vrienden van de cursisten) wordt opgevoerd.

De theaterlessen staan onder leiding van Jacques De Bock, een ervaren pedagogisch gevormd theatermaker met ruim 30 jaar ervaring als regisseur en acteur. Hij wordt bijgestaan door danseres en choreografe Laetitia Van Haverbeke, onderlegt in bewegingstheater en lichaamsexpressie.

DOCENTEN

Jacques De Bock

Laetitia Van Haverbeke

Dave Wiggers

LESINHOUD

- Tekstinterpretatie, stemvorming en monoloogleer

- Lichamelijke transformatie, beheersing en expressie

- Bewegingsleer en improvisatietechnieken

- De verworven kennis en ervaring uitwerken naar een theaterproductie

START LESSEN

De eerste les vangt aan op maandag 6 september 2021 van 18u30 tot 22u00.

De lessen lopen door, 2 maal per week 's avonds, op maandag en donderdag telkens van 18u30 tot 22u00 (exclusief feestdagen, kerst- en paasvakantie) en eindigen op zondag 29 mei 2022. Voor de eindopdracht zijn er twee voorstellingen die worden opgevoerd op zaterdag 28 mei en zondag 29 mei 2022.

INSCHRIJVING

https://www.animavinctum.com/theatercursussen-choreografie-cursus-theater/theaterlessen-an…en-theatercursus/

BETALING

Lesgeld per jaar + verzekering Opendoek: € 725

Na je online inschrijving ontvang je een mail met onze gegevens om het bedrag van 225 euro over te schrijven als aanbetaling op de inschrijving. Dit bedrag is een voorschot op het lesgeld en wordt betaald voor de aanvang van de eerste lesdag op 6 september '21. De inschrijving is pas definitief na ontvangst van de aanbetaling. Het overige lesgeld van 500 euro moet voor aanvang van de derde lesdag (13 september '21) betaald zijn. Lesgelden worden niet terugbetaald.

Dit verrijkend parcours omvat een intensieve reeks van 66 lessen per lesjaar, verspreid over 2 lesavonden per week (inclusief 2 voorstellingen van de eindproductie).


		Afbeelding van Theaterlessen in Antwerpen

		Afbeelding van Theaterlessen in Antwerpen

		Afbeelding van Theaterlessen in Antwerpen

		Afbeelding van Theaterlessen in Antwerpen

		Afbeelding van Theaterlessen in Antwerpen

		Afbeelding van Theaterlessen in Antwerpen

		Afbeelding van Theaterlessen in Antwerpen

		Afbeelding van Theaterlessen in Antwerpen

		Afbeelding van Theaterlessen in Antwerpen

		Afbeelding van Theaterlessen in Antwerpen

		Afbeelding van Theaterlessen in Antwerpen

		Afbeelding van Theaterlessen in Antwerpen

		Afbeelding van Theaterlessen in Antwerpen
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Zaal Zirkus

Zirkstraat 36

2000 Antwerpen

Belgium

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Neem contact op met de organisator om een restitutie aan te vragen.

Eventbrite-kosten zijn niet restitueerbaar.

{ _('Organizer Image')}

Organisator Anima Vinctum vzw - Muziekkunst voor Dans & Theater

Organisator van Theaterlessen in Antwerpen

ANIMA VINCTUM VZW – MUZIEKKUNST VOOR DANS & THEATER

“Zielsgebonden, zielsverwant”, dat zegt het Latijns vertaalwoordenboek.
Wat doet vermoeden dat dit professioneel kunstengezelschap niet vrijblijvend
het publiek aanspreekt of entertaint. Theater met een ziel.

Anima Vinctum is niet aan zijn proefstuk. Na een langdurige, bedachtzame zwangerschap volgde in 2014 de geboorte. De ambitie was duidelijk: geen repertoiretheater maar zorgvuldig opgebouwde, handmade producties: Prometheus, No Love, Hendrik IV, Closed World, Het Archetype, Closed Worlds, Mond Vol Perceptie.

Telkens een verrassend en beklijvend magnum opus. Totaalspektakel met een rijke diversiteit van kunstvormen: fysiek theater, tekst en poëzie, dans en bewegingskunst,
muziek –met een stevige opwaardering van het klassieke genre-, beeldende kunst,
video art. Stuk voor stuk complementair en elkaar ondersteunend in de pipeline naar een krachtige boodschap. Anders, maar niet zomaar experimenteel, want minutieus doordacht en detaillistisch.

De kenners refereren aan Grotowski, Stanislavski, Artaud, Becket, Ionesco, Handtke, theatervernieuwers die doordrongen tot de essentie van de dramatische actie. Die begon ooit in de Griekse theaters, 25 eeuwen geleden. De bezoekers beleefden, herkenden,
kregen ideeën en controverses aangereikt. Een emotionele en mentale confrontatie, een
katharsis of loutering vaak, ondanks de sobere middelen die de theatermakers hanteerden. Zowel volksmensen als filosofen verrijkten zich dankzij de uitbeelding van kernwaarden, diepmenselijke karakteristieken en ontsporende gedragingen.

Humor was vaak nabij. Zo ook in de voorstellingen van Anima Vinctum. Van knipoog tot
knotsgekke dialoog. Visuele hoogstandjes, absurde situaties. Ook die als integrerend deel van de onderliggende morele stroom die overvloeit naar de toeschouwers.

Verandering, anders leren zien en voelen, daarop mikt de gedreven crew van Anima Vinctum. Professionals werken mee omwille van de openheid, de groei, de grenzeloosheid, de echtheid, de verrijking, de passie. Subsidies en honoraria zijn onbestaande. Ervaringsgericht ontwikkelt elke productie zich tot een gepolijste parel. Anima Vinctum maakte al furore in de theaterwereld, maar wil blijven groeien. Stilstaan is achteruitgaan. Dit kunstengezelschap stort zich telkens op een nieuwe uitdaging, een nooit verkende thematiek, de raffinage van vorm en inhoud en de onderlinge afstemming van beide.

 

ARTISTIEKE MISSIE & INSPIRATIE

Anima Vinctum integreert bekende en nieuwe podiumkunsten. De meest diverse artistieke uitingen worden verweven. Zo ontwikkelt het gezelschap een totaal nieuwe creatieve taal in de theaterwereld. De medewerkers schuwen risico’s niet en stellen alles in het werk om een coherent artistiek idee tot leven te wekken.

Ze beseffen ten volle dat ze deel uitmaken van een cultuurtraditie met een bijhorende geschiedenis en een onvermijdelijke context. Toch willen ze hun eigen en eigenzinnige artistieke visie tonen aan de maatschappij. Ze streven naar vernieuwing, in hun thematische keuze en in de manier waarop ze vorm geven aan een multidisciplinaire podiumkunst.

Anima Vinctum wil door middel van ingenieuze laboratoriumexperimenten ontdekken, bijleren en een heel eigen creatieve taal ontwikkelen. De weg van artistieke en intellectuele ontplooiing is in feite oneindig en onvoorspelbaar. Anima Vinctum bewandelt een weg die vrijwel onbekend is, maar die het met veel vertrouwen en energie inslaat. Open, onbevangen, maar kritisch kijkend naar de maatschappij om ons heen.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen