19,86 €

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Zebrastraat 32

32 Zebrastraat

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement

Beschrijving

Vijf hypertalenten die samen een avant-gardistische stijlencocktail van jazz, electronica, funk en hiphop produceren. Atypische muziek door atypische muzikanten, die aan de top van de Belgische livescene staan. Trots stellen we ze een tweede keer aan u voor: STUFF.

Het Antwerps-Gentse vijftal bestaande uit kungfu drumgod Lander Gyselinck (LABtrio), meesterbassist Dries Laheye, ‘blaaskaak extraordinaire’ Andrew Claes op Electric Wind Instrument en saxofoon, keyboardvirtuoos Joris Caluwaerts (Zita Swoon, Magnus) en topturntablist Mixmonster Menno, zijn meer dan de optelsom van hun verschillende muzikale referenties. STUFF. zit in de invloedssfeer van de ijle jazzy elektronica van Amon Tobin, de postrockjazz van Tortoise, de jazzfusion van wijlen Marc ‘Telex’ Moulin en de cut-ups van Flying Lotus. Maar bovenal vormt STUFF. een band die heerlijk virtuoos zichzelf is én blijft. De Gentse outer space band plaatst alle genres onder hoogspanning, verandert vaker van ritme dan een hyperkinetische poedel en samplet, blaast en perst er nog een rits onbestemde unheimliche geluiden doorheen. Op onnavolgbare wijze slaagt STUFF. erin om unieke nummers te maken, die steeds opnieuw blijven fascineren. En het beste van dit alles: ze schotelen ons nieuwe stuff voor op hun tweede plaat ‘Old Dreams New Planets’ (release 28 april 2017)! Ze stonden al op de podia van Gent Jazz, Pukkelpop , Couleur Café en Les Ardentes. Vooraleer ze deze keer aan boord stappen van hun tourbus, houden ze halt in 4AD met een try-out.

STUFF. is bedwelmend, overrompeld, beklijvend… Maar bovenal groovet STUFF. zoals jazz behoort te grooven: promiscue, hypernerveus en waanzinnig strak!

17h30 Deuren open

19h00 Support in XYZ lounge

20h30 STUFF. in tent

22h00 DJ (vrije toegang)

01h00 End

Voorverkoop: €18

Aan de kassa: €25

Het binnenplein, met foodtruck, is doorlopend open. Eigen drank is niet toegestaan op onze site (lounge, tent en binnenplein).

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Zebrastraat 32

32 Zebrastraat

9000 Gent

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen