2 € – 5 €

Spanning aan tafel: als eten bij jongeren een strijd wordt

Venster Acties en details

2 € – 5 €

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

ARhus (verdieping -1) of online

De Munt 8

8800 Roeselare

Belgium

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Restitutiebeleid

Geen refunds

Beschrijving van het evenement
In deze vorming leer je hoe je de spanning aan de gezinstafel weer kunt ombuigen.

Over dit evenement

Samen eten wordt beschouwd als het ultieme gezinsmoment. Maar als ouder merk je soms dat het eetgedrag van je tiener niet oké is. Je bent bezorgd dat je kind niet genoeg of te veel eet, niet gezond eet of net té veel focust op calorieën. Het gezellige gezinsmoment kan dan al snel veranderen in een strijd aan tafel, met angst en frustratie als overheersende saus. Ouders reageren boos of betuttelend, vaak vanuit een gevoel van onmacht. Maar er is goed nieuws, het kan anders.

In deze workshop leert An Vandeputte je hoe je de spanning aan de gezinstafel weer kunt ombuigen. We overlopen de do’s-and-don’ts. Je ontdekt ook hoe je als ouder of familielid signalen kan herkennen van problematisch eetgedrag en wanneer ondersteuning nodig is.

An Vandeputte is coördinator van het Kenniscentrum Eetexpert.be vzw, en klinisch psychologe/gedragstherapeut.

Na haar uiteenzetting licht Jan Callens van Surplus² - Netwerk Kwadraat toe bij welke organisaties je terecht kan voor nog meer informatie.

Je kan de sessie in ARhus De Munt meevolgen, ofwel online via je computer, laptop, tablet of smartphone.

Heb je op voorhand al vragen voor de spreker? Aarzel dan zeker niet om deze aan ons te bezorgen via dit formulier.

i.s.m. Surpluskwadraat en CM gezondheidsfonds

Er worden mogelijk sfeerbeelden (foto en video) gemaakt die gebruikt kunnen worden op de website, in nieuwsbrieven en/of sociale media van ARhus. Indien je dit niet wenst, kan je dit aangeven aan de fotograaf of ons dit op gelijk welk moment laten weten. Privacyverklaring

© Foto via CM

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

ARhus (verdieping -1) of online

De Munt 8

8800 Roeselare

Belgium

Kaart bekijken

Restitutiebeleid

Geen refunds

{ _('Organizer Image')}

Organisator Kenniscentrum ARhus

Organisator van Spanning aan tafel: als eten bij jongeren een strijd wordt

Kenniscentrum ARhus in Roeselare wenst terug te gaan tot dat wat bibliotheken in essentie zijn: plaatsen van kennisdeling, innovatie en creatie. ARhus is ervan overtuigd dat bibliotheken niet alleen culturele actoren zijn, maar transversale kennishubs. Naast de verdere uitbouw van een traditionele collectie (al dan niet gedigitaliseerd), besteedt ARhus veel aandacht aan het uitbouwen van een divers netwerk van actoren, die tegelijkertijd gebruiker en toeleverancier van 'kennis' zijn. Zo verzekert ARhus zich ervan steeds over state-of-the-art kennis te beschikken en dit vanuit een grote mate van betrokkenheid van alle stakeholders. ARhus beschouwt zijn geprivilegieerde rol als 'trusted partner' hierbij als een unieke troef.

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen