4 € – 5 €

Sister Outsider: Audre Lorde's werk in een Europese context

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Pilar

Triomflaan

entrance 6

Brussel VUB (Building Y)

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Beleid voor refunds

Geen refunds

Beschrijving van het evenement
Avond rond het werk van Lorde met keynote van Warda El-Kaddouri en bijdragen van Jenny Mijnhijmer, Whitney Krens & Martha Da'Ro

Over dit evenement

Voor de derde PILAR ASAP editie The Fluid Identity Edition stelden Pilar en deBuren in co-curatie met Scherpsteller Warda El-Kaddouri een reeks op met als rode draad Sister Outsider van de Caraïbisch-Amerikaanse auteur, dichter, feminist en activist Audre Lorde. Dit ter ere van de nakende Nederlandstalige vertaling van haar gebundeld werk. Warda El-Kaddouri opent de avond met een keynote over het werk van Lorde. Vervolgens modereert jurist en schrijver Yousra Benfquih het gesprek tussen El-Kaddouri, beleidsmaker Jenny Mijnhijmer en cultural analyst Whitney Krens. Tijdens de avond brengt actrice en zangeres Martha Da’Ro gedichten van Lorde.

Zelf omschreef Lorde zich als zwarte lesbienne, moeder, strijder en dichter. Maar ook feminist, activist, auteur en professor kunnen we aan dat rijtje toevoegen. Audre Lorde was een veelzijdige vrouw die zowel door middel van haar literatuur als door haar activisme ongelijkheden in de samenleving aankaartte. Hoewel ze haar inzichten al enkele decennia geleden neerschreef, zijn ze nog steeds brandend actueel. Uiteraard word je als publiek uitgenodigd vragen te stellen, in te gaan op voorstellen van de sprekers of zelf inzichten toe te voegen.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Pilar

Triomflaan

entrance 6

Brussel VUB (Building Y)

Belgium

Kaart bekijken

Beleid voor refunds

Geen refunds

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen