16,92 €

Showcase - Well Well - Oil on water

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

De Kruitfabriek

44D Steenkaai

1800 Vilvoorde

Belgium

Kaart bekijken

Beschrijving van het evenement
Maak tijdens een exclusieve showcase kennis met Well Well, de nieuwe groep rond Patrick Riguelle.

Over dit evenement

Buckle up! Is dit een conceptplaat, een rockopera, een coveralbum of een muziekquiz voor gevorderden? Geen van allen, en toch weer wel. Uit de as van een Brusselse jeugdzonde herrezen. Begin jaren negentig probeerden Patrick Riguelle, gitarist Thierry Plas (Machiavel, Vaya Con Dios...) en drummer Jean-Pierre Onraedt (heb je even?) het al samen onder de naam The Responsables, ze traden zelfs enkele keren op in het voorprogramma van Plant & Page (Led Zeppelin) maar hun eigen zeppelin stortte al snel neer. Jong en onbezonnen.

Na 20 jaar stilte zochten de heren elkaar weer op. Samen met bassist François Garny (Riguelle chante Brel, Arno, JMX...) en Eva Hautekiet (dochter van) op toetsen, en met de gereputeerde Michel ‘Shelle’ Dierickx (die met zowat iedereen heeft gewerkt behalve Elvis Presley, en vooral bekend voor zijn trouwe dienst in de Brusselse ICP-studio’s) achter de knoppen, stijgen ze op met een retro-futuristisch ruimteschip.

De wereld op de rand van de afgrond achterlatend met 45 minuten classic rock ter herinnering aan wat ooit vrij was: ongelimiteerd schipperen tussen genres, spelen voor het plezier, niet halsstarrig proberen om origineel te zijn, vuile disco, trage funk, sensuele soul, ballads, griezelige prog-rock en ga zo maar door.

Olie op water vormt een regenboog. Er is hoop, maar ze is vals.

De personages op dit album zijn allemaal sympathieke of minder sympathieke verliezers en onaangepasten, de ene al pathetischer dan de andere. In de reële wereld kraait geen haan naar hen. Op Oil On Water krijgen ze de hoofdrol aangeboden.

Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

De Kruitfabriek

44D Steenkaai

1800 Vilvoorde

Belgium

Kaart bekijken

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen