Gratis

Meerdere data

Samentuin De Moerbei

Venster Acties en details

Gratis
Beschrijving van het evenement
Samentuin De Moerbei

Over dit evenement

Samentuin ‘De Moerbei’ is een jonge (bestaat 2 jaar) Permacultuurtuin met 3 vaste tuiniers met nog ruimte voor vrijwilligers. Samen tuinieren, beleving, genieten, in respect met de natuur, lief voor plant en dier is hun instelling. Wat deze tuiniers belangrijk vinden is een goede zorg voor de bodem en bodemlagen, geen gebruik van bestrijdingsmiddelen (ook niet de bioproducten uit de winkel), geen netten en plastiek tunnels. Hun visie is dat de natuur deelt en overvloedig is. Blijheid, verwondering, liefde voor al wat leeft is hun dagelijkse streven.

Door vaak met elkaar op te trekken leren ze elkaar beter kennen, zien ze dat ieder zijn eigen manier van werken heeft, zijn eigenheid en zijn talenten. Die respecteren ze van elkaar. Ze delen gezamenlijke verantwoordelijkheid waarin ze kunnen specialiseren.

De oogst wordt evenredig verdeeld en in overleg kunnen overschotten en opgekweekte plantjes verkocht worden aan derden. Zo spekken ze de kas van de samentuin en worden ze zelfbedruipend. Ze hebben een groot engagement en enthousiasme om van de tuin een pareltje te maken.

De Samentuin is niet alleen een moestuin, maar ook snijbloemen, kruiden, bessenstruiken en enkele oude appelbomen staan er te pronken. Regenwater wordt opgevangen om de tuin te bewateren en een vijver is in aanleg. De bloemenborder, takkenrils, verwilderde plekjes en aangepast maaibeleid maken de tuin bij-en insectvriendelijk. Er huppelen ook nog enkele Soay schapen rond. Die houden de aanpalende weide kort.

Delen met vrienden

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen