Gratis

Rondetafelgesprek: Hoe worden we samen 100 jaar?

Venster Acties en details

Gratis

Evenementdetails

Deel dit evenement

Datum en tijd

Locatie

Locatie

Online evenement

Beschrijving van het evenement
Lang en gezond leven, hoe doe je dat? Kom af: laat je inspireren en brainstorm mee!

Over dit evenement

Rondetafelgesprek met inspirerende talks en een brainstorm over concrete uitdagingen om samen 100 jaar te worden.

Lang en gezond leven, hoe doe je dat? Kom af: laat je inspireren en brainstorm mee!

Programma

  1. Deel 1 (19-20u): Inspirerende talks van verhalenvertellers, wetenschappers en mensen uit 't veld

We laten ons eerst inspireren door verhalen uit de bib en twee begeesterde stemmen uit de wetenschap: Tessa Kerre (kliniekhoofd hematologie UZ Gent & hoofddocent UGent) & Greet Cardon (gewoon hoogleraar aan de vakgroep Bewegings- en Sportwetenschappen aan UGent).

Tessa haar dada? Helder communiceren en ook zorg dragen voor de mens achter de patiënt. Ze vertelt over wat we tot nu toe allemaal weten over gezond leven aan de hand van de case Blue Zones.

Greet onderzoekt samen met haar team hoe we kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen meer kunnen doen bewegen en minder doen zitten. Tips die ze ook deze avond met ons deelt.

  1. Deel 2 (20-21u30): Rondetafelgesprekken in kleine groepjes, waarin we brainstormen over jullie uitdagingen

Na de inspirerende talks is het aan jou. Wat hebben we volgens jou nodig om gezond te blijven en 100 jaar te worden? Hoe kunnen we eke dag een pateeke eten en toch gezond blijven? Hoe kunnen we blijven knallen met onze vélo zonder blessures? Gooi jouw uitdaging in de groep en help ons zo om Comon op gang te trekken.

Wie is Comon?

Dit rondetafelgesprek is de eerste in een reeks events in het kader van Comon. Comon is een collectief van wetenschappers, technologen en creatievelingen van Stad Gent, imec, Universiteit Gent en Bibliotheek De Krook. Het doel? Van Gent een betere, aangenamere en wijzere stad maken. Met wetenschap en technologie als deel van de oplossing. Hoe? Door uitdagingen te verzamelen, te bespreken en te testen. Samen met alle Gentenaren. Deze activiteit wordt georganiseerd samen met Avansa regio Gent.

Hoe kan ik deelnemen?

Door je te registreren via deze link. Het event is online en gratis. Je mag actief deelnemen aan het debat maar niets moet. Je mag ook gewoon luisteren en inspiratie opdoen.

Wat heb ik nodig om deel te nemen?

Een computer, internetverbinding en dat is ‘t. Als je je registreert, ontvang je een link waar je op het uur van aanvang moet klikken. Je wordt dan toegelaten tot de livestream.

Privacy

We behandelen alle verzamelde persoonsgegevens vertrouwelijk. Je kan onze privacy policy hier nalezen. Door je in te schrijven voor dit evenement, verklaar je je akkoord met deze privacy policy.


		Afbeelding van Rondetafelgesprek: Hoe worden we samen 100 jaar?
Delen met vrienden

Datum en tijd

Locatie

Online evenement

Sla dit evenement op

Evenement opgeslagen